Tweede jaar loondoorbetaling collectief: Verbond valt MKB Nederland bij

Logo Verbond van Verzekeraars

MKB Nederland neemt terecht afstand van het voorstel uit het regeerakkoord om het tweede jaar loondoorbetaling collectief uit te laten voeren. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars.

"Zo’n maatregel leidt tot oplopend verzuim, tot hogere kosten en is daarmee niet in het belang van werkgevers en werknemers en nadelig voor de ‘BV Nederland’."

Het Verbond heeft er eerder al op gewezen dat het van groot belang is om bij langdurige ziekte de uitvoeringen begeleiding in één hand te houden. Met het standpunt van MKB Nederland ligt de weg open voor verbeteringen die tegemoet komen aan de werkelijke problemen die kleine en middelgrote werkgevers ervaren in het huidige stelsel. Er zijn volgens het Verbond goede mogelijkheden om werkgevers praktisch te ontlasten, zonder dat succesvolle begeleiding, preventie en re-integratie in de knel komt.

Vanzelfsprekend is het van belang dat de dienstverlening en producten van verzekeraars optimaal aansluiten op de wensen van het midden- en kleinbedrijf. Het Verbond gaat "graag het gesprek aan om te onderzoeken hoe verzekeraars kleine werkgevers nog beter kunnen ondersteunen en ontzorgen".

Reactie toevoegen

 
Verbond tegen verkorten periode loondoorbetaling

Verbond tegen verkorten periode loondoorbetaling

Het Verbond van Verzekeraars gelooft niet in verkorten van de loondoorbetalingsperiode bij ziekte, zoals geopperd door MKB Nederland. Algemeen directeur Richard...