ABP komt deelnemers met een arbeidsongeschiktheidspensioen tegemoet

Euro's 50 via Pixabay

ABP gaat wettelijke rente en mogelijk ook compensatie uitkeren aan een groep deelnemers met een arbeidsongeschiktheidspensioen. Het gaat om een groep deelnemers die in 2019 door ABP actief zijn opgeroepen om een arbeidsongeschiktheidspensioen aan te vragen. Een deel van deze groep kreeg vervolgens alsnog het achterstallig pensioen uitgekeerd. Over die nabetaling is toen geen wettelijke rente betaald. Ook is door deze nabetaling, een deel van deze deelnemers tegen hogere kosten aangelopen, zoals het wegvallen van toeslagen en een hogere inkomstenbelasting. De wettelijke rente en schade die door de nabetaling is ontstaan, worden nu door ABP aan deze groep vergoed.

Deelnemers die hiervoor in aanmerking komen, hoeven zelf niets te doen. ABP neemt contact met hen op. Het onderzoek naar wie precies in aanmerking komt voor de compensatie loopt nog.

De vergoeding van wettelijke rente zal in het derde kwartaal worden overgemaakt. Mensen die ook een schadevergoeding ontvangen, krijgen dit in het vierde kwartaal van dit jaar op hun rekening gestort.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Abp: grote zorgen over dekkingsgraad

Abp: grote zorgen over dekkingsgraad

Voorzitter Henk Brouwer van ABP maakt zich grote zorgen over de dekkingsgraad, die aan het eind van het tweede kwartaal 2012 nog 90 procent bedraagt (einde eerste...