Advies salarisstijging adviseurs: 0,675 procent

"Het advies wordt gegeven de salarissen van medewerkers jaarlijks te indexeren aan de hand van de consumentenprijsindex van het CBS. Hierdoor behoudt de beloning zijn waarde en gaan medewerkers er niet op achteruit. De index voor 2016 bedraagt + 0,675%", aldus Astrid van de Bovenkamp in haar nieuwsbrief.

"Voor medewerkers die zich goed ontwikkelen en het afgelopen jaar een groei in hun functioneren hebben laten zien, wordt bovenop de salarisindex een salaris-trede geadviseerd.", aldus Van de Bovenkamp.

Ook gelden per 1 januari 2016 nieuwe regels voor het variabel belonen van medewerkers bij een financieel advieskantoor. Zo geldt er een verbod op gegarandeerde variabele beloningen, moet de hoogte van de variabele beloning voor minimaal 50 procent gebaseerd zijn op niet-financiële criteria en geldt er een bonusplafond van 20 procent van het vaste bruto maandsalaris.

Reactie toevoegen

 
Astrid van de Bovekamp gaat zelfstandig verder

Astrid van de Bovekamp gaat zelfstandig verder

Na ruim twintig jaar te hebben samengewerkt met Jurjen Oosterbaan (eerst bij de NVA en later bij Bureau D&O) vertrekt Astrid van de Bovekamp per 1 november als...