Belastingdienst: brochure echtscheidingsconvenant en eigen woning

Peper en zou via Pixabay

De Belastingdienst heeft onlangs een brochure gemaakt over het echtscheidingsconvenant en de eigen woning. De brochure richt zich in de eerste plaats op adviseurs. De fiscus: "We merken dat mensen die een echtscheidingsconvenant opstellen zich vaak onvoldoende bewust zijn van de fiscale gevolgen van de gemaakte afspraken. Daarom zetten we een aantal aandachtspunten op een rij."

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod: apart of samen aangifte inkomstenbelasting doen – wat heeft de voorkeur? Hoe zit het met de eigenwoningrente? Kan verstrekt en ontvangen woongenot opgevat worden als partneralimentatie?

De brochure is te downloaden via het Forum voor Fiscaal Dienstverleners.

"Als vervolg op deze brochure publiceren we later ook een aantal tips waarbij we ons richten op scheiders zelf die overwegen afspraken vast te laten leggen in een echtscheidingsconvenant", schrijft de Belastingdienst.

Reactie toevoegen

 

Reacties

R. Meijer Assurantien - R. Meijer Assurantien 24 augustus 2018

het zou prettig zijn als dit ook beschikbaar komt voor het intermediair. Als je de link volgt moet je lid worden en dat kan alleen maar met een Beconnummer te verkrijgen bij de belastingdienst. Op de site van de belastingdienst is de brochure ook niet te vinden. Die verwijst ook naar dezelfde site.

Meer over
Nieuw mededelingsformulier verevening pensioenrechten bij scheiding gepubliceerd

Nieuw mededelingsformulier verevening pensioenrechten bij scheiding gepubliceerd

Op 18 oktober heeft de Staatssecretaris van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in de Staatscourant een besluit gepubliceerd, waarin een nieuw...

69% vrouwen bespreekt pensioen niet bij scheiding

69% vrouwen bespreekt pensioen niet bij scheiding

Twee op de drie gescheiden vrouwen in Nederland bespreekt de verdeling van het pensioen niet tijdens de scheiding. Dit blijkt uit onderzoek dat Motivaction uitvoerde...