Betalingsregeling coronabelastingschuld voor deel ondernemers naar zeven jaar

Rekenmachine 3 via Pixabay

Het wordt voor sommige ondernemers mogelijk om de aflossingstermijn van de coronabelastingschuld te verlengen van vijf naar zeven jaar. Het gaat hierbij om in de kern gezonde ondernemingen met een schuld van meer dan 10.000 euro. Het kabinet herkent dat de nood bij sommige mkb-bedrijven met belastingschulden hoog is en wil hiermee in de kern gezonde ondernemingen lucht geven door de aflossingstermijn te verlengen. Ook wordt het mogelijk voor ondernemers om eenmalig een betaalpauze van drie maanden in te lassen en om per kwartaal te betalen in plaats van per maand. 

Voor de verlenging moeten ondernemers een verzoek indienen bij de Belastingdienst. Hieruit moet blijken dat de schuld niet binnen vijf jaar afgelost kan worden, maar wel binnen zeven jaar.

Momenteel hebben 269.000 ondernemers nog een openstaande belastingschuld van ruim negentien miljard euro. Totaal hebben zo’n 400.000 ondernemers gebruik gemaakt van het tijdelijk uitstel. Een deel van de ondernemers die gebruikt heeft gemaakt van dit belastinguitstel heeft de schuld al deels of volledig afbetaald. Hierdoor is inmiddels 28 miljard van het oorspronkelijke bedrag van 47 miljard euro al afgelost.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Aanpak belastingschulden in verband met corona verruimd

Aanpak belastingschulden in verband met corona verruimd

Het kabinet komt met maatregelen om te voorkomen dat in de kern gezonde bedrijven toch tussen wal en schip raken als zij door een tijdens de coronacrisis uitgestelde...