BHB Dullemond alleen verder

Edwin Bosma 2016

SVC Groep heeft haar belang in BHB Dullemond overnames & advies verkocht aan meerderheidsaandeelhouder Edwin Bosma. BHB Dullemond gaat per 1 juli zelfstandig verder en betrekt een kantoor aan de Korte Brinkweg 37c in Soest.

In 2016 brachten SVC Groep (Dullemond Bedrijfsadvies) en BHB hun fusie- en overnamebedrijven samen onder de naam BHB Dullemond. Vanaf dat moment was BHB Dullemond ook gevestigd in het pand van SVC Groep in Leusden en werkte men met een gezamenlijk bedrijfsbureau. Het is volgens Richard Meinders (SVC Groep) een logisch besluit om nu het aandeel in BHB Dullemond over te dragen. “Het biedt ons de onafhankelijke positie die wij nodig hebben om onze klanten van dienst te kunnen zijn en het biedt Edwin de mogelijkheid om zelfstandig verder te bouwen aan BHB Dullemond.”

De samenwerking stond de dienstverlening de afgelopen tijd meer en meer in de weg. Meinders: “Eén van onze activiteiten is het uitvoeren van due diligence onderzoeken bij koop en verkoop van portefeuilles en bedrijven. Dit is door de consoliderende markt een steeds belangrijkere tak van dienstverlening voor ons geworden. Wij lopen er steeds vaker tegenaan dat bestaande klanten van ons een portefeuille of een bedrijf kopen, waarbij BHB Dullemond is betrokken als verkopend makelaar. In die gevallen kunnen wij niet optreden in het due diligence onderzoek, omdat wij dan in een ‘conflict of interest- situatie kunnen belanden.”

Beperkingen

De samenwerking met SVC Groep zorgde er volgens Edwin Bosma voor, dat zijn huidige bedrijf een stevig fundament heeft. Aan de andere kant liep hij naar eigen zeggen tegen beperkingen in de samenwerking aan. “Klanten of potentiële klanten, die ook klant bij SVC zijn, vinden het soms niet prettig om op het kantoor van SVC te komen praten over de waarde of de verkoop van hun bedrijf. Zeker niet in de oriëntatiefase. Dat is ook de reden dat wij per 1 juli verhuizen naar een eigen kantoor in Soest. Wij kunnen ons in deze setting nu volledig richten op onze M & A en valuation activiteiten.”

Zuiver gescheiden

SVC Groep en BHB Dullemond blijven wel samenwerken in de toekomst. “De toegevoegde waarde  en de kwaliteit van dienstverlening van beide partijen voor financieel dienstverleners staat buiten kijf. Een belangrijk verschil is dat de rollen zuiver gescheiden zijn en het belang van onze wederzijdse klanten voorop staat.”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Weet wat je verkoopt

Weet wat je verkoopt

Het is misschien een nog wel een spannender moment dan starten met een bedrijf, het verkopen ervan. In een rondetafel vertellen drie financieel adviseurs over...

Assurantieland, overnameland!?

Assurantieland, overnameland!?

Het aantal assurantiekantoren in nederland daalt al jaren. Op dit moment zijn er in Nederland nog 5.020 assurantieondernemingen geregistreerd volgens het CBS....

BHB en Dullemond voortaan BHB Dullemond

BHB en Dullemond voortaan BHB Dullemond

Dullemond Bedrijfsadvies en BHB opereren voortaan onder de naam BHB Dullemond overnames en advies. De adviesbureaus gingen in 2016 al samen.Managing partner Edwin...