Brexit: rustig blijven is het devies

Peter Simonis Loyalis

Rustig blijven onder Brexit is het devies. Dat stelt Peter Simonis, Senior Portfoliomanager bij Loyalis, in een blog 

Simonis: "Voordat alle consequenties duidelijk zijn van Brexit, zijn we jaren verder. Alle partijen zullen opnieuw aan de onderhandelingstafels moeten gaan zitten en hebben er allemaal belang bij dit tot een goed einde te brengen. Zeker het Verenigd Koninkrijk zal, willen ze de negatieve gevolgen beperken, genegen zijn een goede uitgangspositie neer te zetten. Daarbij kan het zomaar zo zijn dat zij, net als niet EU-landen Noorwegen en Zwitserland, nog steeds aan heel veel regels van de EU gaan voldoen. Hiernaast zullen centrale banken wereldwijd hun beleid aanpassen aan deze situatie. De aandelenkoersen zullen zeker nog veel schommelen vanwege de vele onrust in het politieke landschap, maar dat is meer gedreven vanuit sentiment dan vanuit achterliggende fundamenten."
Simonis verder: "Dit gaat om een politieke crisis. Natuurlijk, de financiële markten reageren heftig op de redelijk onverwachte uitslag. Zeker omdat beleggers stiekem rekenden op een storm in een glas water. De Britten zouden uiteindelijk wel blijven, was de heersende gedachte. Maar uiteindelijk heeft Brexit vooral politiek gezien enorme consequenties."

 

 

Reactie toevoegen

 
Loyalis verslikt zich in kennis- en ervaringstoets

Loyalis verslikt zich in kennis- en ervaringstoets

Loyalis slaat in een digitale nieuwsbrief de plank mis door de kennis- en ervaringstoets te ver door te trekken. Dat voor een partij die net het Keurmerk Klantgericht...