Brightnl: pensioen tegen kostprijs

BrightNL logo

BrightNL, nieuwkomer op de pensioenmarkt, introduceert dit jaar pensioenopbouw voor zelfstandigen tegen kostprijs. Deelnemers betalen alleen een jaarlijkse vaste bijdrage van 210 euro.

BrightNL is bedoeld voor zzp'ers, freelancers, zelfstandig ondernemers, DGA's en werknemers voor wie de werkgever niets heeft geregeld op het gebied van hun pensioen. Het biedt pensioenopbouw zonder gekoppelde verzekeringen. BrightNL wordt eigendom van de deelnemers. Op 3 april start een crowdfundingcampagne via Symbid. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel ze willen inleggen en wanneer ze hun pensioen willen laten ingaan. Ook kiezen ze zelf de instantie die het pensioen mag uitkeren. Iedere deelnemer krijgt een eigen online pensioenrekening die zelf te beheren is. De inleg wordt collectief belegd in het Bright LifeCycle Fonds, een fonds met een neutraal risicoprofiel.

"Bestaande oplossingen zijn duur, complex en vaak zitten er allerlei verzekeringen aan gekoppeld die niet altijd gewenst zijn. En het alternatief banksparen, waar veel zzp'ers voor kiezen, levert weinig rendement op door de lage rentestand. Daarom besloten ze een pensioeninstelling te starten waar deelnemers zelf eenvoudig pensioen op kunnen bouwen tegen een helder en aantrekkelijk tarief, met een hoger verwacht rendement dan banksparen", aldus BrightNL.
 

Reactie toevoegen