"commissie schoffeert gedupeerde woekerpolishouders"

Woekerpolis (dossier)

De Vereniging Woekerpolis.nl heeft "grote bezwaren tegen het rapport van de Commissie Verzekeraars. Het rapport geeft een onjuist beeld van de woekerpolisaffaire. Op een aantal belangrijke punten slaat de Commissie de plank volledig mis".

 

De Commissie Verzekeraars stelt in haar rapport ‘Nieuw leven voor verzekeraars’ dat een woekerpolis de eigen verantwoordelijkheid is van gedupeerden: “De burger is uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de risico’s van het leven.” Volgens de commissie moeten gedupeerden bovendien “een veer laten” om het woekerpolisprobleem op te lossen. Voor verzekeraars is er de mogelijkheid om claims middels een herverzekering af te dekken. Daarna kan de branche weer verder. Hoe gedupeerde klanten verder moeten, wordt in het rapport niet vermeld.

Voorzitter Ab Flipse van Woekerpolis.nl: "Volgens de Commissie is het oplossen van het woekerpolisprobleem de verantwoordelijkheid van de burger. Hiermee wordt de kwalijke rol die verzekeraars in dit dossier hebben gespeeld volledig miskend. De Commissie doet voorkomen dat de verzekeringsbranche op omvallen staat. Dit valt niet te rijmen met recente winstcijfers van verzekeraars. Ook het feit dat de claims herverzekerd kunnen worden, geeft aan dat een oplossing betaalbaar is. Grote groepen mensen procederen tegen verzekeraars en er worden volop schikkingen getroffen. Dit wordt door de Commissie simpelweg ontkend.

“Het is onthutsend als je een door de minister ingestelde Commissie ziet rapporteren dat er geen massarechtszaken worden gevoerd en dat de verantwoordelijkheid voor de woekerpolissen bij de klanten zelf ligt. Wellicht hoopt de Commissie door het ontkennen van het werkelijke probleem dat het vanzelf overwaait. Onvoorstelbaar dat dit in deze tijd nog kan.”

Reactie toevoegen