Directievoorzitter Noorderlinge verduistert half miljoen

Noorderlinge Logo

De directievoorzitter van de Leeuwarder verzekeraar Noorderlinge heeft 500.000 euro verduisterd, aldus de Leeuwarder Courant dinsdagochtend.

 

De verduistering kwam half september aan het licht. Noorderlinge heeft aangifte gedaan bij de politie. De directeur zou hebben bekend. Volgens de krant zijn er geen particulieren direct getroffen. Onder de benadeelden zijn andere verzekeraars.

Noorderlinge is onderdeel van Zevenwouden en is sinds 11 november 2013 operationeel. Noorderlinge positioneert zich als een serviceorganisatie en kiest nadrukkelijk exclusief voor samenwerking met het intermediair. Zij beschikt over de volmachten van veertien verzekeringsmaatschappijen.

Zevenwouden maakte op 24 september jongstleden bekend: "Met ingang van 24 september 2015 is de heer Hijlkema afgetreden als voorzitter van de directie van Zevenwouden. Dit is de uitkomst van een gezamenlijk overleg waarbij Afgevaardigden, Raad van Commissarissen en mededirecteur betrokken waren. De heer Hijlkema was sinds 2009 verbonden aan Zevenwouden."

Zevenwouden was in 2014 goed voor een bruto premie-inkomen van 17,8 miljoen euro en een resultaat na belasting van 5,4 miljoen.

Reactie toevoegen

 
Noorderlinge aangesloten op My TP

Noorderlinge aangesloten op My TP

Noorderlinge verzekeraars heeft zich aangesloten op My TP, het vergelijkingsplatform voor particuliere schadeverzekeringen. Gerben Kuiper, directeur Noorderlinge...

Noorderlinge nieuwe naam friese verzekeraar

Noorderlinge nieuwe naam friese verzekeraar

Noorderlinge. Dat is de naam van de intermediairverzekeraar die is ontstaan door samenvoeging van Zevenwouden, Leeuwarder Onderlinge en Fries Volmachtbedrijf. De...