Facturen financiële sector ruim dag sneller voldaan dan vorig jaar

Maurice van Weerdenburg 2019

Financiële instellingen hebben in het derde kwartaal van 2019 hun facturen gemiddeld voldaan in 39,6 dagen. In het derde kwartaal van 2018 was dat nog 40,8 dagen en in 2017 41,2 dagen. Dit blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.

Ook in het algemeen kan gesteld worden dat zakelijke facturen ruim een dag sneller worden voldaan dan vorig jaar. In het derde kwartaal van 2019 betaalt het Nederlands bedrijfsleven haar facturen na gemiddeld 39,5 dagen, ruim een dag sneller dan in dezelfde periode vorig jaar.

“De verbetering van het betaalgedrag zagen we al in het vorige kwartaal. Het is dus goed om te merken dat de verslechtering die we aan het begin van het jaar noteerden, zich niet heeft doorgezet”, aldus Maurice van Weerdenburg van Graydon. “Sterker nog, het is pas vier keer eerder voorgekomen dat het gemiddelde betaalgedrag onder de veertig dagen uitkwam. Het verbeterde betaalgedrag zien we terug in vrijwel alle sectoren en provincies. Bovendien blijkt dat het verschil tussen de snelste en langzaamste betalingen kleiner wordt. Toch verwachten we dat een verdere daling mogelijk is.”

Reactie toevoegen

 
Laagterecord faillissementen in 2018

Laagterecord faillissementen in 2018

Voor het eerst in dit decennium is het aantal faillissementen in een jaar ruimschoots onder de 4.000 uitgekomen. Aldus Graydon. "Dit laagterecord laat - samen met...

Aantal faillissementen op pre-crisis niveau

Aantal faillissementen op pre-crisis niveau

“De afname van het aantal faillissementen heeft ons teruggebracht net boven het niveau dat we in 2008 kenden. Eigenlijk zijn we zelfs al weer terug bij het...