Falco Valkenburg benoemd tot voorzitter Actuarial Association of Europe

Falco Valkenburg

Falco Valkenburg is benoemd tot voorzitter van de Actuarial Association of Europe (AAE) voor het komend jaar tot oktober 2020.

De AAE werd opgericht in 1978 om de verschillende actuariële beroepsverenigingen in Europa te vertegenwoordigen. Het doel van de AAE is onafhankelijke informatie en adviezen te verstrekken aan de verschillende organisaties van de Europese Unie - de Commissie, de Raad van Ministers, het Europees Parlement en EIOPA - op actuariële vraagstukken in de Europese wetgeving.

De AAE vertegenwoordigt 25.000 actuarissen van 36 lidorganisaties in 35 Europese landen. Valkenburg stond tijdens zijn maiden speech stil bij drie grote uitdagingen in de financiële sector: klimaatverandering, het lage rentepeil en de veranderende wetgeving. Als voorzitter van de AAE wil Valkenburg zich richten op hoe het beroep van actuaris kan bijdragen aan het welzijn van de samenleving.

Reactie toevoegen

 
Falco Valkenburg Actuaris van het Jaar 2014

Falco Valkenburg Actuaris van het Jaar 2014

Falco Valkenburg is tijdens de derde Actuarisdag door vakgenoten en een onafhankelijk jury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2014 Valkenburg is voorzitter van...

Ad Kok Actuaris van het Jaar

Ad Kok Actuaris van het Jaar

Op de landelijke Actuarisdag is Ad Kok uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2013. Hij kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Ronald Latenstein van Voorst,...