"ga voor initiële Wft-examen in plaats van peplus"

Dré van Melis

NIBE-SVV raadt adviseurs aan die hun papieren willen behouden op vakgebieden waar ze niet dagelijks mee bezig zijn, om niet het PEplus- maar het initiële Wft-examen (en de opleiding daaraan voorafgaand) te doen.

Dré van Melis, opleidingsontwerper bij NIBE-SVV in een blog: "Als je onvoldoende meters hebt gemaakt op een aandachtsgebied, laat dit dan vallen en focus je op het gebied waar je echte ervaring en expertise liggen. Wil of moet je die beroepskwalificatie toch behouden? Vergeet dan even het PE-plus-examen. Volg in plaats daarvan de nieuwe Wft-opleiding en ga op voor het nieuwe initiële Wft-examen Schade Zakelijk, Vermogen of Inkomen.

"Volg je dit advies op, dan heb ik nog een handige tip: doe meteen na je initiële Wft-examen het corresponderende PEplusexamen. Dan doe je namelijk heel efficiënt examen. Je moet dan wel vóór 1 januari 2014 de betreffende kwalificatie(s) hebben behaald of een gelijkstelling bezitten (Wft-Schade Particulier én Zakelijk, of Wft-Leven inclusief Beleggen én Wft-Basis; alles inclusief álle vereiste PE).

"Voordeel van deze examenaanpak is dat je bij PEplus veel vragen krijgt over je zojuist afgelegde examen en relatief weinig vragen over Basis (en bij Zakelijk weinig vragen over Schade Particulier). Want de meeste PEplus-vragen hebben betrekking op je topmodule en die ligt na je initiële Wft-examen nog vers in je geheugen. Je mag zelfs dezelfde vragen als in het initiële Wft-examen verwachten. Alle vragen voor het initiële Wft-examen en de PEplus-examen komen namelijk uit dezelfde database. Want ook CDFD en DUO doen aan efficiënt examen doen…"

Reactie toevoegen

 

Reacties

Nordien Chalhi - 11 december 2014

1 januari 2016 bedoel je?

"vraagstelling Wft-examens soms suggestief"

"vraagstelling Wft-examens soms suggestief"

Volgens Lindenhaeghe is de eerste ervaring met de nieuwe opzet van de Wft-examens positief, ook al is er ruimte voor verbeteringen. "De vraagstelling is soms...