Geldfit.nl bespaart samenleving 180 miljoen euro

ZZP'er laptop via Pixabay

SchuldenlabNL heeft, in samenwerking met Deloitte, onderzocht wat de maatschappelijke impact is van Geldfit.nl. Uit het onderzoek blijkt dat het voorkomen en verhelpen van geldproblemen een besparing oplevert van 180 miljoen euro aan maatschappelijke kosten. Er wordt bijvoorbeeld minder gebruik gemaakt van sociale voorzieningen zoals uitkeringen en re-integratietrajecten en er is een lagere kans op chronische ziekten of GGZ gebruik. Door de toegenomen arbeidsparticipatie van mensen die geen geldzorgen meer hebben, wordt er meer winst gemaakt in de sectoren waar zij (meer) gaan werken.

Om geldproblemen te voorkomen, is het belangrijk dat mensen in een vroeg stadium naar passende hulp worden geleid. Via een simpele test op Geldfit.nl krijgen mensen inzicht in hoe ze er financieel voorstaan. In 2020 hebben bijna 190.000 mensen gebruik gemaakt van dit platform. Meer dan 25 procent van de bezoekers ontving op basis van de test een persoonlijk advies. Zo konden mensen grote problemen voorkomen door een plan te maken met online tools, zelf een betalingsregeling te treffen, gekoppeld te worden aan een (online) vrijwilliger of eerder de weg te vinden naar professionele hulp in de gemeente.

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR), de stichting achter Geldfit, werkt nauw samen met inmiddels ruim 40 bedrijven en overheidsorganisaties, ruim 80 gemeenten en een groot scala aan (schuld)hulpinstanties.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Geldfit.nl gelanceerd

Geldfit.nl gelanceerd

SchuldHulpMaatje, Humanitas, Stichting Lezen & Schrijven, Rabobank, Sallandse Dialoog, Zilveren Kruis en gemeente Zwolle hebben Geldfit.nl gelanceerd. De website...

Breed moratorium schuldhulpverlening per 1 april

Breed moratorium schuldhulpverlening per 1 april

Het breed moratorium bij schuldhulpverlening wordt 1 april van kracht.   Het eerder aangekondigde moratorium houdt in dat mensen met schulden maximaal een...