Huizenbezitters: liever verbouwen dan verhuizen

Daniel Nieuwenhuizen Finzie 2020

Steeds meer huizenbezitters kiezen ervoor om hun eigen woning te verbeteren in plaats van te verhuizen, aldus concludeert Finzie op basis van een stijging van het aantal aanvragen voor het omzetten of aanpassen van de hypotheek voor bijvoorbeeld een verbouwing. 

Daniel Nieuwenhuizen, directeur bij Finzie: “Het aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning is de laatste tijd juist gedaald. Begin dit jaar lag de verdeling tussen hypotheekaanvragen voor de aankoop van een huis en de aanvragen voor een omzetting of aanpassing van een hypotheek nog gemiddeld op 60/40, maar de laatste maanden is die verhouding juist het tegenovergestelde.” 

Volgens Finzie is lang niet iedereen bekend met de mogelijkheden rondom het benutten van overwaarde, zoals bijvoorbeeld verbouwen of verduurzamen van de eigen woning.  Finzie heeft een campagne opgezet gericht op de mogelijkheden die er wel zijn.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Finzie op koers naar landelijke dekking

Finzie op koers naar landelijke dekking

Finzie ligt op koers om in de eerste helft van 2018 landelijke dekking te realiseren. Finzie opent in september en oktober ook haar deuren in Amsterdam, Apeldoorn,...