Lichte stijging actuele dekkingsgraden

Bejaarde leest krant via Pixabay 2018

De actuele dekkingsgraden van de grootste pensioenfondsen laten een lichte stijging zien. Enkele dekkingsgraden liggen onder de 90 procent, andere erboven. De stijging komt door de resultaten op de beurzen, die enigszins opkrabbelden na de acute schok als gevolg van de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus in het eerste kwartaal. De lage rente blijft de dekkingsgraden drukken.

De tijdelijke regeling waarbij pensioenfondsen niet hoeven te verlagen bij een dekkingsgraad boven de 90 procent is verlengd voor 2021. Eind vorig jaar zorgde de regeling ervoor dat vrijwel alle pensioenfondsen een verlaging konden voorkomen. Pas aan het eind van dit jaar is duidelijk of pensioenfondsen in 2021 de pensioenen moeten verlagen, of niet. De Pensioenfederatie: "Gezien de huidige onzekerheden is die kans zeker aanwezig. Het is niet te voorzien hoe de economische situatie zich de komende maanden ontwikkelt."

Reactie toevoegen

 
Dekkingsgraad pensioenfondsen in de lift

Dekkingsgraad pensioenfondsen in de lift

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in januari gestegen van 102 naar 103 procent. Uit de gevarenzone zijn de pensioenfondsen nog niet,...