"Maak vrijstellingen voor PE-examens mogelijk"

zzp laptop via Pixabay

Adfiz, CFD, NVF en OvFD willen dat er mogelijkheiden worden gecreëerd om vrijstellingen voor PE-examens te geven. Dat schrijven ze in hun reactie op de 12 juni gesloten consultatie 'Besluit analyse vakbekwaamheidsbouwwerk'. De in CANON verenigde organisaties: "We benadrukken onverminderd dat we constateren dat het huidige vakbekwaamheidsstelsel ten aanzien van de PE-systematiek de professionele ontwikkeling van pensioenadviseurs frustreert. Dit geldt niet alleen voor pensioenadviseurs, maar voor alle adviseurs. Wij bepleiten een alternatief systeem dat echt uitdaagt tot de ontwikkeling van de eigen professionaliteit van de adviseurs. Hier is ook een werkgeversbelang mee gediend. De kosten en tijd die gemoeid is met PE-examens gaat ten koste van het opdoen van vakbekwaamheid op een meer passender niveau aan vakbekwaamheid. Een alternatief systeem vraagt om aanpassing van de regelgeving zodat er mogelijkheden worden gecreëerd om vrijstellingen voor PE-examens te geven."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Joost Kam - Advies Verzekerd! 18 juli 2018

@ S.van Kinsbergen: het gaat niet om niet willen bijscholen, het gaat erom dat je niet elke 3 jaar je rijbewijs moet inleveren en opnieuw volledig examen moet doen. Het bijscholen is het probleem niet, PE? prima maar het geneuzel en het verdachtmaken moet eens afgelopen zijn.

S. van Kinsbergen - Kinsbergen Future Solutions 18 juli 2018

Wat een reacties.... "Ik heb al 39 jaar ervaring dus...." Zou je zelf naar een arts/specialist gaan die vanwege zijn leeftijd al een jaar of 7 weigert bijscholing te doen en die niet op de hoogte is van de actuele en toekomstige mogelijkheden cq behandeltechnieken (en dus NIET bewezen heeft daarvan goed kennis te hebben genomen)? Hoe kun je in vredesnaam je zorgplicht vervullen met verouderde kennis? En dat de CFD bij monde van Herdink wederom het conservatieve Calimero-eierdopje hiervoor wil opzetten. Als er nu 1 beroepsgroep is die achter de feiten aanloopt en 0,0 innovatief van aard is, dan is het wel de onafhankelijk adviseur. Hou lekker vast aan Windows95. De wereld is al lang overgeschakeld op Apple iOS en zal verder upgraden uit eigen wil en inzicht.

Edwin Herdink - CFD 16 juli 2018

Beste Geert, De afgelopen jaren heeft CFD op meerdere dossiers geprobeerd om de intermediaire rijen te sluiten. Helaas staan bij het intermediair niet alle neuzen dezelfde kant op en is hierdoor iedere actie bij voorbaat kansloos. Maar wanneer jouw oproep wordt gevolgd door 500 steunbetuigingen, dan is CFD bereid om naar Den Haag op te trekken. Steunbetuigingen kan men inzenden naar: info@commissiecfd.nl Het antwoord is nu aan het intermediair.

Geert Sijbring - admicon Hypotheken en verzekeringen 16 juli 2018

Worden we nu eindelijk wakker, ik ben bezig met mijn hypotheek, zegt de bank maar meneer wij financieren liever geen huis voor een assurantie kantoor eigenaar , want u zit in een zeer risico volle branche . WETEN ZE MEER ,SAMEN MET DE OVERHEID , ZIJN ER ONDERLINGE AFSPRAKEN GEMAAKT DOOR DIJSSELBLOEM EN BANKEN ,MAATSCHAPPIJEN , AFM EN KIFID WIJ ZULLEN ALLEMAAL IN OPSTAND MOET KOMEN , CFD REGEL EEN GROOT PROTEST,,, BV GEEN AFM KOSTEN BETALEN EN GEEN PE EXAMENS MEER VOLGEN . MAAR DAN OOK ALLEMAAL . EN DE GEEN HIELEN LIKKERS

Stijn Brouwers - Brouwers Assurantien 13 juli 2018

Met z'n allen geen PE HERHAAL diploma's trajecten meer volgen. Wij worden behandeld als kleine jongens en meisjes. Horloge afdoen bij entree examenlokaal ect... Worden geen betere adviseurs, hoop stress en de liefde voor ons vak loopt bij medewerkers hard achteruit waardoor de consumenten een steeds afnemende dienstverlening ervaart. Stoppen NU!

Ab Marsè - Oude Dag pensioenteam 13 juli 2018

Beste Joost de opmerking van jou over de ministers slaat de spijker op zijn kop. Deze ambtenaren verspillen jaarlijks miljarden van onze Euro’s met debiele voorstellen . Wet DBA/ WIA/ zijn voorbeelden in ons vak buiten al die miljarden die naar de EU gaan. Gezien wet en regelgeving blijkbaar allemaal onze schuld,gezien de iidioten maatregelen naar ons toe. Wij kunnen dit alleen stoppen door niet meer te stemmen op deze politieke partijen. Stem dus geen VVD,CDA,D’66;Pvda,SP,Groen links, maar stem op het Forum van democractie en breek het kartel. Ik ben lid van ze en breek het kartel wees moedig en stop met stemmen op oude ambtenaren.

Karin Fafie - Hypotheker 12 juli 2018

De vragen op de PE-examens raken kant nog wal. Heeft over het algemeen niets te maken met het vak waarin je op dat moment examen voor doet. Ik ga veel liever weer PE punten volgen, dan leer je tenminste echt iets.

Joost Kam - Advies Verzekerd! 12 juli 2018

Ik heb het altijd al geroepen dat dit een regeling is die kant noch wal raakt. Dat je aan eisen moet voldoen spreekt voor zich, nascholing en bijhouden van vakbekwaamheid: prima. Maar dat je elke 2 jaar je gehaalde rijbewijs moet inleveren en weer opnieuw moet gaan halen is te gek voor woorden. Dat hoeven artsen, advocaten, buschauffeurs en vrachtautochauffeurs ook niet. Misschien moeten bewindslieden en ministers ook maar eens een apart examen gaan doen waaruit de vakbekwaamheid tot bestuursfuncties blijkt, maar dan wel elke twee jaar opnieuw graag. Daarnaast zegt het hebben van een papiertje niets over de moraliteit van de adviseur, ook de boefjes en de cowboys in de markt hebben hun papieren.

M.J de Vries - De Vries - Verzekeringen en Hypotheken 12 juli 2018

Een uitstekend initiatief wat hopelijk gehonoreerd gaat worden door de Minister. Het huidige systeem is contraproductief en gebaseerd op doorgeschoten regelgeving.

Ab Marsè - Nieuwe DAG BV 4 juli 2018

Helemaal eens met de stelling stop deze debiele examen vragen maar ga zoals vroeger weer PE punten volgen met onderwerpen die ons allemaal aan gaan. Werk ook al 34 jaar in ons vak maar tegenwoordig is het belangrijker dat je de klachten procedure uit je hoofd kan opnoemen ipv een klant goed bedienen. Dit kost een kantoor met 10 a 15 man personeel duizenden euro’s . AFM en minister hebben werkelijk geen idee wat van belang is in ons vak.Waarom is dit alleen in ons vak opnieuw al je diploma’s halen ?"??????????

Meer over