Motie PvdA-Kamerlid Nijboer over taxatiekosten levert niets op

Henk Nijboer PvdA

"Deze ontwikkelingen staan haaks op mijn motie en het is geen goede ontwikkeling", aldus PvdA-Kamerlid Henk Nijboer in een reactie aan Taxatietarieven.nl op de stijging van taxatiekosten. Nijboer diende In november 2018 een motie in om onderzoek te doen naar de - in zijn ogen te hoge - kosten van een taxatierapport.

Zijn motie werd aangenomen en er werden twee werkgroepen ingesteld om de mogelijkheid tot verbetering te onderzoeken. Op het moment van het indienen van de motie was de gemiddelde prijs van een taxatierapport 321,18 euro. In december 2020 bedroeg de gemiddelde prijs van een taxatierapport echter 348,04 euro. De werkgroepen concludeerden het volgende: ‘Een goede taxatie kost tijd, vergt deskundigheid en voldoende kennis van de lokale markt.’ Er is ingezet op kwaliteit en onafhankelijkheid en dat kost vanzelfsprekend geld.

Op 1 juli van dit jaar zullen de prijzen van een taxatierapport naar verwachting verder stijgen. Taxateurs moeten rondom het nieuwe energielabel aan nieuwe richtlijnen voldoen en moeten hier een opleiding voor volgen.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Dijsselbloem: onderzoek naar dubbele kosten is terecht

Dijsselbloem: onderzoek naar dubbele kosten is terecht

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft bij de beantwoording van Kamervragen van Henk Nijboer over het ontwijken van het provisieverbod verwezen naar de 160...