Nationale Waarborg lanceert BankGarantieZeker en verlaagt haar tarieven

Antoinette Kalkman 2019

Vanaf 8 november 2021 lanceert Nationale Waarborg voorafgaand aan de koop van een woning een bankgarantiecertificaat voor kopen zonder voorbehouden. Met BankGarantieZeker ontvangt de potentiële koper via de financieel adviseur een certificaat als extra zekerheid dat de bankgarantie wordt gesteld zodra een koopovereenkomst wordt getekend.

Antoinette Kalkman, directeur Nationale Waarborg: “Nationale Waarborg is in de basis geen voorstander van het kopen zonder voorbehouden, echter de praktijk leert dat dit steeds vaker voorkomt in de overspannen aankoopmarkt. Wij geloven in de kracht en kennis van het intermediair en we schatten de vakbekwaamheid van de financieel adviseur hoog in. De huidige advieskwaliteit waarderen we met een volgende stap in efficiëntie en zekerheid. Als de financieel adviseur heeft berekend dat kopen verantwoord is, bieden wij met de BankGarantieZeker extra houvast voor zijn/haar klant.”

Het BankGarantieZeker certificaat kan op de website van Nationale Waarborg worden aangevraagd. De financieel adviseur vult een beknopt aantal gegevens in en verklaart dat de potentiële koper voldoet aan een aantal voorwaarden, zijnde: geen zelfstandigen;  schoon BKR kredietoverzicht van de (potentiële) kopers; haalbaarheids-/draagkrachttoets in combinatie met de maximaal haalbare hypotheeksom.

Het certificaat wordt binnen een dag na aanvraag aan de adviseur gemaild. Deze kan het certificaat overhandigen aan de potentiële koper. Wordt de koop bezegeld door ondertekening van de koopovereenkomst, dient de adviseur de formele aanvraag in en wordt de bankgarantie binnen een dag definitief gesteld. Ontbindt de koper de koopovereenkomst binnen de drie dagen bedenktijd en is in die periode de bankgarantie gesteld, vervalt de bankgarantie kosteloos, mits de adviseur Nationale Waarborg op de hoogte stelt van de geldige ontbinding.

Verbeterde voorwaarden

Per 8 november verbetert Nationale Waarborg ook enkele voorwaarden. Zo vervalt de leeftijdsgrens van 65 jaar voor de verzekerde bankgarantie. Daarnaast wordt het minimumtarief van 225 euro verlaagd naar 100 euro bij het standaard Nationale Waarborg arrangement. Bovendien wordt het bankgarantietarief voor woningen boven het miljoen verlaagd naar 0.9 procent.

Nationale Waarborg waardeert loyaliteit

Nationale Waarborg is sinds jaren marktleider in bankgaranties. Kalkman: “Dit is zij geworden door de jarenlange samenwerking met een groot aantal intermediairkantoren. Een groot deel van deze kantoren vraagt reeds jaren en op continue basis de bankgaranties bij Nationale Waarborg aan. Voor een groot deel van deze groep, die momenteel gebruik maakt van het standaard Nationale Waarborg arrangement, biedt Nationale Waarborg vanaf 1 januari 2022 een speciaal arrangement met diverse voordelen. Dit wordt hen voor het eind van dit jaar per post meegedeeld.”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Nationale Waarborg versoepelt acceptatievoorwaarden

Nationale Waarborg versoepelt acceptatievoorwaarden

Nationale Waarborg heeft de aanvraagmogelijkheden van de bankgarantieservice uitgebreid. De basis bankgarantie kan nu naast de digitale route ook handmatig aangevraagd...

Nationale Waarborg houdt intermediairactie

Nationale Waarborg houdt intermediairactie

Nationale Waarborg is een intermediairactie gestart, waarin Mysterie Dates kunnen worden gewonnen.   Van 1 december 2011 tot 1 februari 2012 biedt elke aanvraag...