Nederlander laat nog altijd raam openstaan voor inbrekers

Inbreker via Pixabay

Vier van de tien Nederlanders laen weleens een raam openstaan als ze van huis gaan en twee van de tien sluiten hun deur niet goed af, zo blijkt uit onderzoek van Allianz Direct onder ruim duizend mensen.

Wel voelen vrijwel alle Nederlanders (98 procent) zich veilig in eigen huis, zo blijkt uit het onderzoek. De helft van de mensen zegt waarde te hechten aan beveiligingsapparatuur. Zo’n 13 procent kiest voor een elektronisch alarmsysteem en 12 procent kiest zelfs voor camerabeveiliging rondom het huis. Ook de slimme deurbel met camera wordt steeds populairder: 11 procent van de Nederlanders maakt hier inmiddels gebruik van.

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct: “Ondanks het feit dat er landelijke campagnes worden gevoerd om inbraak te voorkomen, blijkt dat nog steeds veel Nederlanders deuren en ramen open laat staan. Dit verbaast ons; inbraakpreventie is juist enorm belangrijk. Als je goede beveiligingsmaatregelen neemt, is het makkelijker om bij de verzekeraar aan te tonen dat er, ondanks inbraakpreventie, bij je is ingebroken. Onze inboedel- en opstalverzekering verzekeren je een uitbetaling bij schade tijdens een poging tot inbraak, schade bij een inbraak of in het geval van gestolen spullen.”

Naast beveiliging kiezen de meeste mensen voor een inboedelverzekering om zich te dekken tegen inbraak, diefstal en schade. Maar wat de premie van deze verzekering precies dekt, is voor velen onduidelijk. Slechts een op de 10 Nederlanders (9 procent) weet precies welke eigendommen verzekerd zijn door hun woonverzekering(en). Twee derde weet het ‘ongeveer’ en 23 procent weet het niet.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Allianz beëindigt samenwerking met Tim en Tom Coronel

Allianz beëindigt samenwerking met Tim en Tom Coronel

Vandaag is Allianz Direct de nieuwe naam van Allsecur en zoals verwacht, heeft Allianz de samenwerking met Tim en Tom Coronel beëindigd. Omdat Allianz Direct...

Contract huidige Allsecur-klanten blijft hetzelfde

Contract huidige Allsecur-klanten blijft hetzelfde

Maandag is officieel bevestigd wat VVP vorige week al wist te melden: Allsecur wordt Allianz Direct. Het persbericht over de verandering voegt weinig toe aan het...