Nepnieuws bedreiging voor veiligheid en stabiliteit in de wereld

Bejaarde leest krant via Pixabay 2018

Desinformatie staat bovenaan de lijst van mondiale risico's in 2024, terwijl milieudreigingen toenemen. Aldus het Global Risks Report 2024, dat is opgesteld door het World Economic Forum, Zurich Insurance Group en Marsh McLennan.

Naast nepnieuws en desinformatie zien de experts onomkeerbare klimaatveranderingen als een grote zorg op de lange termijn, net als economische onzekerheid, conflicten en een stagnatie van de ontwikkeling. 

De problemen kunnen alleen opgelost worden als daarvoor internationaal wordt samengewerkt, staat in het rapport. Verder roepen de experts op om wereldwijde afspraken te maken over de inzet van artificial intelligence en gezamenlijk onderzoek en actie op het gebied van klimaat en de energietransitie. Daarbij is het essentieel dat regeringen, bedrijven en organisaties nauw samenwerken.

Toine van Male (RM Leader van Marsh Nederland): “Het rapport waarschuwt dat internationale samenwerking op urgente mondiale vraagstukken onder druk staat en pleit voor nieuwe benaderingen en oplossingen. De roept om daadkrachtig leiderschap neemt toe. Hierin ligt de nadruk op samenwerking tussen de publieke en private sector om het snel veranderende risicolandschap te navigeren.”

Lees hier het Global Risks Report 2024.

Reactie toevoegen

 

Reacties

René Stekelenburg - Stekelenburg Financieel Advies 12 januari 2024

Kom op collega's, follow the money. Degene die opdracht geeft voor dit soort rapporten bepaald vooraf ook de uitkomst. Ik laat mij in ieder geval niet voor de gek houden door angst aanjagers vanuit het WEF met zijn ongekozen vertegenwoordigers. Op mijn leeftijd kan ik terugkijkend alleen maar vaststellen dat alle angstmakerij uit het verleden (olie raakt op, ozongat, amazonewoud verdwijnt, nieuwe ijstijd rond 2000, verdwijnen Noordpool en de ijsberen, Corona is net zo dodelijk als Ebola enz. enz.) NOOIT is uitgekomen. PS ik ontken niet dat het klimaat veranderd; dat doet het al m'n hele leven :-)

Meer over
Zurich lanceert Cyber Risico Scan

Zurich lanceert Cyber Risico Scan

Zurich heeft samen met Threadstone Cyber Security de Cyber Risico Scan ontwikkeld. De scan moet direct inzicht geven in de kwetsbaarheden van websites en het publiek...

Turien verruimt aanbod cyberverzekeringen

Turien verruimt aanbod cyberverzekeringen

De toenemende belangstelling voor cyberverzekeringen bij financieel advieskantoren is voor Turien & Co. reden om naast de verzekeringen van Hiscox en Zurich...

Zurich stopt met retailtekening in Nederland

Zurich stopt met retailtekening in Nederland

Zurich stopt met de retailtekening in Nederland en focust zich voortaan op de grootzakelijke markt. De Nederlandse tak van Zurich Insurance Company Ltd (Zurich)...