Onderlinge 's-Gravenhage boekt zwarte cijfers

Pieter Loyson (vierkant)

Onderlinge 's-Gravenhage zag het resultaat na belastingen stijgen van -39,7 miljoen euro naar +57,8 miljoen euro. Dit vanwege beleggingsopbrengsten, vedere afname van de bedrijfskosten en een geringer effect van de lage rente op de technische voorziening.

Onderlinge ’s-Gravenhage behaalde over 2015 een positief technisch resultaat van 12,8 miljoen euro. Over 2015 is er 6 miljoen euro voor verdeling beschikbaar. Over 2014 werd geen winst uitgekeerd.

Het bruto premie-inkomen (excl. winstkoopsom) kwam uit op 120,7 miljoen  euro (-3,2 %). De nieuwe brutopremie- en koopsomproductie nam ondanks de met ca. 14 procent gedaalde marktomvang met ruim 21 procent toe tot 19,5 miljoen euro. Dit was vooral het gevolg van een toegenomen belangstelling voor producten op het gebied van oudedagsvoorziening. De waarde van de totale beleggingsportefeuille steeg met 5,8 procent tot 1,9 miljard euro
Algemeen directeur Pieter Loyson: "“De Onderlinge ’s-Gravenhage vindt het van belang dat de consument een laagdrempelige toegang heeft tot professioneel advies van de adviseur. Onze dienstverlening heeft een menselijke maat en is erop gericht risico’s van onze deelnemers over te nemen die zij persoonlijk niet willen of kunnen dragen. Met name op het gebied van de oudedagsvoorziening voorzien wij de komende jaren een toename van de belangstelling voor zekerheidbiedende pensioenverzekeringen. Als onderlinge waarborgmaatschappij zijn wij van en voor onze deelnemers, een benadering die steeds meer mensen aanspreekt die voorzieningen willen treffen voor hun oudedag. Het beleid blijft er dan ook onverminderd op gericht heldere producten aan te bieden die zekerheid bieden en betaalbaar zijn.”

Reactie toevoegen

 
Gilbert Pluym in directie 's-Gravenhage

Gilbert Pluym in directie 's-Gravenhage

Gilbert Pluym is per 1 juli benoemd tot statutair directeur van de Onderlinge 's-Gravenhage. Pluym volgt Evert Schipaanboord op, die terug treedt en een nieuwe functie...