Pensioenstraat drukt kosten pensioenadvies

Bejaard (beeld oude man Zandvoort)

Eerstestap.nl en Zowerktpensioen.nl hebben de online 'pensioenstraat' gelanceerd, die de consument volgens eigen zeggen 200 euro aan kosten op pensioenadvies bespaart.

De initiatiefnemers: "Gesprekken over je pensioen zijn duur. Het gebrek aan kennis over het onderwerp pensioen bij consumenten en werknemers is één van de redenen hiervoor. De pensioenstraat lost dit gebrek aan kennis op. Wij hebben berekend dat het inzetten van de pensioenstraat voor de consument een besparing op kan leveren van 200 euro op de kosten van het pensioenadvies."

Met de pensioenstraat kunnen consumenten en werknemers zich voorbereiden op een pensioen(advies)gesprek met een financieel adviseur of HR-medewerker. In een persoonlijke online omgeving krijgt men toegang tot de basiskennis over pensioen en beantwoord men vragen ter voorbereiding op het gesprek. Deze actieve voorbereiding maakt het gesprek effectiever en daarmee goedkoper", aldus Eerstestap.nl en Zowerktpensioen.nl.

De pensioenstraat wordt beschikbaar gesteld aan een financieel adviseur of HR medewerker. Deze kan een consument of werknemer uitnodigen voor een bezoek aan dit online portaal.

De gebruiker krijgt informatieve video's waarmee hij zijn kennis van pensioen kan verbeteren. Door het invullen van een online vragenlijst, geeft hij de adviseur vooraf informatie over zijn situatie, zodat de adviseur in het gesprek gerichte vragen kan stellen.

Meer verdieping bieden de uitleg van het Nederlandse pensioenstelsel en het pensioenwoordenboek waarin de belangrijkste pensioentermen in begrijpelijke taal worden uitgelegd. Gaat de consument actief met de pensioenstraat om, dan zijn zowel hij als de adviseur beter voorbereid en besparen ze beiden tijd en geld.

De komende periode volgen er diverse uitbreidingen op de pensioenstraat. Zo kan de pensioenstraat straks ook door pensioenverzekeraars en pensioenfondsen ingezet worden.

Reactie toevoegen

 
Avéro Achmea schrapt traditionele intermediairovereenkomst

Avéro Achmea schrapt traditionele intermediairovereenkomst

Avéro Achmea schrapt de traditionele intermediairovereenkomsten voor pensioenadviseurs en gaat over op leverings- en bemiddelingsvoorwaarden per pensioenregeling....

Bij bedrijven is intermediair favoriet voor pensioenadvies

Bij bedrijven is intermediair favoriet voor pensioenadvies

Bij ondernemingen met 5 tot 75 werknemers is het intermediair veruit favoriet als adviseur op het gebied van tweedepijler pensioen. Dit blijkt uit het onderzoek...

Adfiz: vrijstelling accountant bij pensioenadvies niet te verdedigen

Adfiz: vrijstelling accountant bij pensioenadvies niet te verdedigen

Volgens Adfiz is het niet te verdedigen is dat beroepsgroepen die vergelijkbare werkzaamheden verrichten, zijn vrijgesteld van een vergunning om pensioenadviezen...