"Pensioenverdeling bij scheiding moet eenvoudiger"

Scheiding via Pixabay tekening

De Pensioenfederatie vindt nog steeds dat pensioenverdeling bij scheiding eenvoudiger moet. Aldus de koepel van pensioenfondsen in reactie op de door minister Koolmees voorgestelde nota van wijziging bij het wetsvoorstel Pensioenverdeling bij scheiding 2021.

De Pensioenfederatie: "Het is met het oog op de gewenste complexiteitsreductie in het pensioenstelsel belangrijk dat pensioenverdelingen adequaat én geautomatiseerd kunnen worden uitgevoerd. Na een eerste lezing van de nota concludeert de Pensioenfederatie dat verdere vereenvoudiging noodzakelijk is. In overleg met de Tweede Kamer en de minister blijft de Pensioenfederatie de komende periode graag stappen in die richting zetten."

De nota van wijziging maakt overigens wel mogelijk dat administratiekosten tot een bedrag van 100 euro mogen worden verrekend door pensioenuitvoerders. De kosten hoeven dus niet via een apart facturatieproces te worden geïnd. Het afkoopverbod wordt daarop aangepast. Deze aanpassing maakt het wetsvoorstel deels beter uitvoerbaar, meent de Pensioenfederatie.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Dazure dekt ook inkomensterugval bij scheiding

Dazure dekt ook inkomensterugval bij scheiding

Dazure introduceert vandaag de GoedIdee Inkomensgewenning, een inkomensverzekering die huizenkopers in loondienst verzekert tegen een onvrijwillige terugval (lees:...

Dga onderschat persoonlijke financiële risico\'s

Dga onderschat persoonlijke financiële risico\'s

Veel directeuren-grootaandeelhouders dekken hun persoonlijke financiële risico’s niet goed af, omdat ze deze laag inschatten. Van de dga's vindt 42 procent...