Regiobank: behoefte aan sociale interactie neemt toe

Kerstbal in boom via Pixabay

Nederlanders (van 18 jaar en ouder) zijn tevreden over hun buurt, maar hebben behoefte aan meer sociale interactie. De meerderheid vindt bovendien dat corona de omgeving niet gezelliger heeft gemaakt. Dat is de uitkomst van een landelijk buurtonderzoek van RegioBank.

Bijna 60 procent van de Nederlanders vindt hun buurt niet leuker dan voor de pandemie, en een net zo grote groep vindt het er niet gezelliger op geworden. Wel zijn er volop ideeën om de eigen buurt gezelliger te maken en zijn de meeste Nederlanders doordrongen van het belang van een sociale buurt.

Dit jaar viert xo’n zeven van de tien mensen viert Kerst thuis en ook Oud en Nieuw wordt meestal thuis (66%) of in de buurt gevierd (11%). Jongeren vieren Oud en Nieuw juist vaker buitenshuis: 43% van hen viert de jaarwisseling niet thuis (versus 21% van gemiddeld Nederland). 

Om mensen een handje te helpen hun buurt fijner te maken, is RegioBank een actie gestart: iedereen mag z’n idee voor een fijnere buurt op een wenskaart in één van de kantoren van de Zelfstandig Adviseurs schrijven en dan worden begin volgend jaar een aantal buurtwensen met hulp van de bank vervuld. 

Rein Wispelweij van RegioBank: “Goed contact met de buren, genoeg voorzieningen en veel groen zorgen ervoor dat mensen prettig kunnen wonen, werken en leven. In een fijne buurt voelt iedereen zich thuis: bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. We zijn blij om te zien dat de meeste mensen best gelukkig zijn met hun omgeving, maar het is overduidelijk dat er nog veel verbetering in zit.”

 

 

Reactie toevoegen

 
Regiobank wil uitbreiden in Zeeland

Regiobank wil uitbreiden in Zeeland

RegioBank breidt het aantal vestigingen in Zeeland verder uit. Voor vier Zeeuwse locaties zoekt de bank onafhankelijke tussenpersonen die als zelfstandig adviseur...

RegioBank en reaal scoren met koopsomproduct

RegioBank en reaal scoren met koopsomproduct

Reaal en RegioBank voeren een koopsomproduct dat zowel op prijs als flexibiliteit in de 5-sterrencategorie binnen de MoneyView ProductRating horen. Dit blijkt uit...