"schade woningmarkt blijft beperkt"

Woningmarkt NIET MEER GEBRUIKEN

"Al het gesteggel rondom nieuwe hypotheekmaatregelen en de vertrouwenscrisis in de Nederlandse economie doen de woningmarkt geen goed. Toch liet woningzoekend Nederland zich niet van de wijs brengen. De schade bleef beperkt", aldus de Woningmarktindicator Makelaarsland.

Volgens Makelaarsland liep het aantal verkochte woningen in februari minder hard terug dan in januari. "Waar de terugval in januari maar liefst 36 procent was ten opzichte van 1 jaar eerder liet februari een gematigder beeld zien met een terugval van 25 procent. Ook in februari speelde het verwachte effect van naar voren gehaalde verkopen in het vierde kwartaal 2012 nog steeds mee, waardoor er een iets vertekend beeld ontstaat."
Het aantal woningverkopen bedroeg in februari 4.800. Daarmee werden er 1300 woningen meer verkocht dan in januari. De vraag naar koopwoningen is stijgende. Het aantal aangevraagde bezichtigingen lag rond de 68.000.

Reactie toevoegen

 
Aantal woningtransacties piekt in november

Aantal woningtransacties piekt in november

Hypotheekverstrekkers en makelaars maken overuren doordat huizenkopers dit jaar hun slag willen slaan op de woningmarkt, constateert het FD na een rondgang langs...