Site geenuitvaartverzekering.nl vanaf volgende week actief

Juul Dijkhuis

Vanaf volgende week is de site  https://geenuitvaartverzekering.nl actief. Op deze site kunnen Nederlanders tussen 18 en 55 jaar oud berekenen wat een overlijdensrisicoverzekering met een verzekerd bedrag van 20.000 euro per maand kost. Volgens initiatiefnemer Juul Dijkhuis overtreft die 20.000 euro nu nog de kosten van een uitvaart, maar over tien tot twintig jaar waarschijnlijk niet meer. "Beter nu te ruim verzekerd dan op lange termijn onderverzekerd," is zijn slogan.

Dijkhuis is 25 jaar actief in de financiële sector, de laatste jaren vooral als tekstschrijver. Zijn uitleg: "Op jonge leeftijd kun je voor kinderen al een uitvaartverzekering afsluiten, om er vervolgens voor te betalen tot het kind een bejaarde is. Kan dat niet anders? Ja, dat kan! Verzeker het overlijden goedkoop en spaar de rest op. De site biedt met een berekening inzicht in wat de uitvaartverzekering jou kost en wat het goedkopere alternatief is. Betaal niet teveel en verzeker het risico en spaar zelf."

Voorbeeld: een 30-jarige sluit een ORV af voor 20.000 euro tegen een premie van iets minder dan 3 euro per maand. Een uitvaartverzekering voor dit bedrag zou bijvoorbeeld 30 euro kosten. Het verschil zet de verzekerde op een spaarrekening. Over de afgelopen tientallen jaren was de spaarrente gemiddeld 2,64 procent. Per de 70e verjaardag staat er op de spaarrekening meer dan €20.000.

 

Reactie toevoegen

 

Reacties

A van den Andel - Gabriël 14 augustus 2019

Het is een mooie gedachte. Toch werkt het niet zo. Voor het op sparen van het premie verschil is discipline nodig en daar gaat het vaak mis. Mensen gaan dat spaargeld toch voor andere doeleinden gebruiken. Mensen kiezen vaak voor zekerheid en zijn bereid daarvoor te betalen.

Meer over