Slachtoffer wint bijna altijd rechtszaak na rode kaart

rode kaart Pixabay

Slachtoffers van een incorrecte tackle bij voetbal winnen bijna altijd een rechtszaak, zo blijkt uit bureauonderzoek van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (AIC).

Jaarlijks worden er grofweg 8000 tackles gemaakt die een blessure tot gevolg hebben. Een dergelijke tackle heeft tot nu toe tien keer geleid tot een rechtszaak. Wanneer er een rechtszaak aangespannen wordt, wordt deze echter vrijwel altijd gewonnen door het slachtoffer. Indien er een rode kaart is gegeven dan lijkt dit zelfs gegarandeerd. Van de tien zaken werden de overtreders zeven keer aansprakelijk gehouden door de rechtbank.

Naast de tien rechtszaken aangaande tackles waren er ook nog drie andere rechtszaken betreffende een gewelddadige handeling naar een andere sporter. Al deze geweldsincidenten leverden naast een rode kaart minimaal voorwaardelijke straffen op. De laagste schadevergoeding in deze was bijna 3.000 euro, de hoogste schadevergoeding was ruim 12.000 euro. In alle gevallen werden, naast een geldboete, ook taal- en celstraffen opgelegd.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Drone onder voorwaarden goed verzekerbaar

Drone onder voorwaarden goed verzekerbaar

Het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (AIC) biedt een overzicht van hoe de verschillende verzekeraars omgaan met de verzekering van drones. De meeste...