"Tijd van goedkoop geld lenen is voorbij"

Michel Becker 2019 LI

De tijd van goedkoop geld lenen is voorbij, aldus Ambtenarenlening. “De eerste grote kredietaanbieders van Nederland hebben de rentes inmiddels verhoogd.”

Een belangrijke verklaring achter de renteverhoging, is dat er te weinig geld wordt verdiend op leningen. Michel Becker van Ambtenarenlening: “De lage rente op een lening is natuurlijk heel mooi voor de consument, maar voor veel kredietbemiddelaars is het verdienmodel de laatste jaren onder druk komen te staan. Waren een aantal jaren geleden nog tientallen kredietbemiddelaars actief, inmiddels zijn er nog maar enkele grote spelers in de markt.”

Dat het verdienmodel onder druk staat, is volgens Becker goed te zien in alle kostenbesparingen die in de branche worden doorgevoerd. “Een goed voorbeeld hiervan is de marketing. Op Google, Facebook en Twitter zijn vrijwel geen kredietbemiddelaars meer actief met marketing. De meesten kunnen of willen hier geen budget voor vrij maken. De kosten en het risico wegen voor hen niet meer op tegen de baten.”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Interbank biedt korting op permanente educatie

Interbank biedt korting op permanente educatie

InterBank (onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland) is een samenwerking aangegaan met Lindenhaeghe. Intermediairs die samenwerken met de...

Nvf pleit voor toets consumptief krediet

Nvf pleit voor toets consumptief krediet

De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) heeft bij het Ministerie van Financiën gepleit om ook een kennis- en ervaringstoets voor consumptief...