Visie 2019 Natasja Naron: adviseren over wat écht belangrijk is

Natasja Naron 2018

"Als de adviessector de diepere laag gaat pakken, verwacht ik een grote impact", stelt Natasja Naron (Gabriël Financiële Bescherming) in de VVP-reeks waarin VVP bedrijfstakgenoten vraagt wat zij de adviessector in 2019 toewensen.

Welke verandering heeft in 2019 de meeste impact op de adviessector?

"Er kan steeds meer via internet worden afgesloten. Maar voor het bespreekbaar maken van dromen, diepe wensen en persoonlijkheid, waar het financieel advies op wordt afgestemd, is persoonlijk financieel advies nodig. Als de adviessector deze diepere laag gaat pakken, verwacht ik een grote impact. Dan kun je geld pas echt laten bijdragen aan meer geluk en tevredenheid."

Welke verandering gun je de adviessector om de missie (van waarde zijn en blijven voor klanten) ook in 2019 waar te maken?

"Voor events als het kopen van een huis wordt redelijk makkelijk een adviseur ingehuurd. Terwijl wij het meest waarde kunnen toevoegen in een situatie waar niet zozeer een grote verandering optreedt. Dan kan je in alle rust praten over wat voor mensen belangrijk is en adviseren hoe je geld zo goed mogelijk kan inzetten om dat te bereiken. Ik gun dat juist deze adviezen toegankelijker worden. Bijvoorbeeld door de advieskosten aftrekbaar te maken of subsidies te verstrekken voor mensen die dit niet kunnen betalen."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Pieter van Stratum - Gepensioneerd 10 januari 2019

Top visie! De mens achter de klant centraal blijven stellen.

Meer over