"Weinig Nederlanders weten wat er met hun spaargeld gebeurt"

geld

"Bijna vier op de tien Nederlanders weet niet wat de bank doet met het geld dat zij op de spaar- en betaalrekening hebben staan", aldus onderzoek van financieringsplatform Bridgefund.

Dat de bank niet alleen je geld netjes bewaart maar het ook gebruikt om actief te investeren, is iets waar lang niet iedereen bij stilstaat, stelt Bridgefund. Tegelijkertijd geeft bijna de helft van de Nederlanders het belangrijk te vinden dat hun banken duurzaam en maatschappelijk verantwoord handelen. En dit terwijl diverse banken blijven investeren in de fossiele industrie en weinig doen om de eigen klimaatimpact te minimaliseren.

Julian van de Steeg, Founder & CEO Bridgefund: “Voor veel mensen voelt sparen als de meest veilige optie. En dat is logisch, want je weet welke rente je krijgt en kunt altijd bij je geld. Tegelijkertijd is sparen de laatste jaren minder populair geworden, door de lage spaarrentes en hoge inflatie. Ook zien we dat mensen het belangrijker vinden dat hun geld goed terechtkomt en niet wordt geïnvesteerd in industrieën waar ze zelf niet achter staan. In die gevallen kan beleggen een goed alternatief zijn, mits je weet waar je geld terechtkomt en waar je aan bijdraagt met jouw beleggingen. Wat voor jou de beste keuze is, is natuurlijk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Het gaat daarbij niet alleen om de afweging tussen risico en rendement, maar juist ook over waar je op maatschappelijk niveau aan wil bijdragen.”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Inhalen schade coronacrisis kost tijd

Inhalen schade coronacrisis kost tijd

In onderzoek door BridgeFund (online financieringsplatform) zegt 28 procent meer dan een jaar nodig te hebben om de door de coronacrisis geleden schade in te halen. Ondanks...