Zakelijke kredieten in aanbod DAK

Tim Rijvers 2017

Dankzij de toevoeging van Funding Circle aan haar assortiment, breidt DAK Intermediairscollectief de zakelijke dienstverlening voor haar leden uit met kredieten voor ondernemers. Leden kunnen nu bij DAK terecht voor zakelijke kredieten tussen de 5.000 en 250.000 euro.

Tim Rijvers, algemeen directeur DAK: “Dit zet onze leden nog sterker in het zadel omdat hun klant nu niet meer naar de bank hoeft voor een zakelijk krediet."

.Bij de beoordeling van een zakelijke kredietaanvraag wordt vooral gekeken of de ondernemer voldoende kasstroom genereert om aan de aflosverplichting te voldoen. De looptijd van het zakelijke krediet kan variëren tussen de zes en zestig maanden. Daarnaast kan er door de ondernemer op ieder moment boetevrij ingelost worden.

De aanvraag voor een zakelijk krediet dient de adviseur in via de DAK kredietendesk. Binnen twee werkdagen wordt een kredietbeslissing genomen. Bij akkoord wordt de ondernemer via het online leenplatform van Funding Circle aan een investeerder gekoppeld.

Sinds de oprichting in 2010 heeft Funding Circle wereldwijd meer dan 45.000 bedrijven voorzien van financiering ter waarde van in totaal circa vijf miljard euro. In Nederland, waar Funding Circle in 2015 werd gelanceerd, zijn tot nu toe circa 1.600 leningen verstrekt ter waarde van ongeveer 75 miljoen. Zowel consumenten als institutionele beleggers kunnen via het platform investeren. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 80.000 investeerders actief. 

Reactie toevoegen

 
Dak-leden zoeken heil in volmachten

Dak-leden zoeken heil in volmachten

DAK-leden geven er steeds meer de voorkeur aan producten te sluiten via DAK Volmacht. Volgens DAK heeft dit een positief effect op de inkoopkracht van de coöperatie....

Rijvers volgt Schoonbergen op bij DAK

Rijvers volgt Schoonbergen op bij DAK

Tim Rijvers (38) volgt de naar Nedasco vertrokken Tim Schoonbergen op als algemeen directeur van DAK intermediairscollectief. Rijvers was al vijf maanden interim...

Dak legt nieuwe woonlastenbeschermer op schap

Dak legt nieuwe woonlastenbeschermer op schap

DAK heeft een Woonlastenverzekering van de nieuwe aanbieder Neerland Verzekeringen (Credit Life International) opgenomen in het assortiment. De administratie van...