Zorgeloosch verrast gescheiden vaders met kerstboom

Parentshouses Amsterdam logo 2018

Op donderdag 20 december schenkt bemiddelingskantoor Zorgeloosch Scheiden een compleet versierde kerstboom aan drie vaders die tijdelijk in het Parentshouse in Amsterdam Nieuw-West wonen omdat zij in een scheiding zitten.  De actie is onderdeel van de kerstcampagne van Zorgeloosch, 100 bomen – 100 dromen.

Scheidingsbemiddelaar Siebren Boon: “Ieder jaar horen 70.000 kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. De laatste dagen van het jaar zijn voor deze kinderen éxtra confronterend. Zij vieren voor het eerst kerst zonder papa en mama samen. Om hen wat extra positieve energie te geven, geeft Zorgeloosch 100 kerstbomen weg. Stichting Parentshouse stelt ook het kind centraal door zich in te zetten om gescheiden ouders in de buurt van hun kinderen te laten wonen. Ik hoefde dus niet lang na te denken aan wie ik een boom schenk.”

In Amsterdam IJburg en Nieuw-West worden in totaal twaalf ouders per jaar opgevangen. Momenteel staan 20 personen op de wachtlijst.

 

 

Reactie toevoegen

 
Zorgeloosch Scheiden herhaalt zomerkamp

Zorgeloosch Scheiden herhaalt zomerkamp

Zorgeloosch Scheiden organiseert ook volgend jaar weer een zomerkamp voor kinderen van gescheiden ouders, na de geslaagde tweede editie onlangs. Van 5 tot en met...