Veldhuis Advies wint finale VVP Advies Award 2023

VVP Advies Award 2023 groepsfoto

(Uit VVP 5-2023) Veldhuis Advies heeft de finale gewonnen van de VVP Advies Award 2023. De andere finalisten waren ABC Pensioen en Sinior Financieel Advies. De drie finalisten waren eerder al uitgeroepen tot winnaar in hun eigen categorie (respectievelijk zakelijk advies, pensioenadvies en hypotheekadvies). Het (online) publiek koos tijdens de live uitzending van de finale in de belevingsstudio’s van First Impression de winnaar. In totaal werden bijna 3. 000 unieke stemmen uitgebracht.

Veldhuis Advies zet in op gelukkige medewerkers, die vervolgens zorgen voor blije klanten. Het uitgangspunt hierbij, zo schetsten algemeen directeur Bob Veldhuis en commercieel directeur Dick Vos, in hun pitch, is TITI. Dit staat voor Trots, Investeren, Tevreden, Inspireren.

Veldhuis en Vos: “Sfeer en cultuur zijn bij Veldhuis Advies warm en vrouwelijk. Omdat wij weten dat vitale en gelukkige medewerkers leiden tot zeer tevreden klanten. Wij zijn niet geïnteresseerd in kortetermijnwinst maar langetermijncontinuïteit. Wij stimuleren bewegen tijdens het werk. Wij voeren geen beoordelingsgesprekken maar zijn met onze medewerkers in gesprek over hun welzijn en persoonlijke ontwikkeling. We zijn erin geslaagd overuren uit te bannen.”

Veldhuis Advies neemt de titel over van Jähnig + Ter Braak (winnaar 2022). Eerdere winnaars waren: Adviesgroep De Vogel (2021), Assurantiekantoor Keijzerwaard (2020) en Robbe Financiële Raadgevers (2019). De Award is in 2019 in het leven geroepen om het adviesvak als geheel een podium te bieden én gezamenlijk (nog meer) trots op het maatschappelijk uiterst relevante adviesvak uit te stralen.

Veldhuis Advies, lid van Adfiz (Bob Veldhuis was 12,5 jaar bestuurslid van Adfiz, waaronder voorzitter), stond in de finale tegenover ABC Pensioen en Sinior Financieel Advies. ABC Pensioen, onderdeel van Vrieling, had een leuke pitch waarbij behalve teamleider Jan Ids Douma ook veel medewerkers op het podium stonden, Aan het einde van de pitch draaiden zij zich om en was op de rug van iedere medewerker een waarde van het kantoor te lezen.

Douma: “Wij proberen ons zo goed mogelijk in te leven in de klant. Wij doen dat met plezier. Er bestaat zoiets als de zorgplicht, wij hebben het over zorgpret. Het mooiste compliment dat wij kunnen krijgen, is dat de klant de pensioenmaterie begrijpt.”

Ninorta Demir van Sinior maakte in haar pitch duidelijk hoe belangrijk zij het vindt om iets te betekenen voor de samenleving. Ook al zijn het vaak langdurige trajecten, zij probeert ook een hypotheek tot stand brengen voor mensen die om wat voor reden dan ook moeilijker bemiddelbaar zijn. Demir vertelde dat zij van haar moeder, die in haar eentje vijf kinderen grootbracht, leerde om dankbaar te zijn voor de kansen die zij heeft gekregen en die helaas niet iedereen gegund zijn. Graag doet zij iets terug. “Ik wil mensen blij maken, door hen met mijn ervaring te helpen bij het realiseren van hun droomhuis.”

Hommage

De Award wil, aldus hoofdredacteur en eigenaar Willem Vreeswijk van VVP, een hommage zijn aan de advieshelden. En de trots op het vak terugbrengen. De vorige winnaars van de Award hebben zonder uitzondering gemerkt hoe positief de uitstraling is. De winnaar van vorig jaar, Jähnig + Ter Braak vertelde tijdens de finale: “De Award geeft ontzettend veel exposure. Het is als een sneltrein waar je in terecht komt, positief dan. Heel veel deuren gingen open. We zijn een jaar verder en merken nog steeds de positieve effecten, zoals de groei van ons kantoor en personeel dat onze kant op komt.”

‘Het is van groot belang om te laten zien dat we een leuke branche zijn’

Het principe is dat spotters kantoren zoeken die zij klantgericht vinden. Een jury bepaalt daarna de winnaar van de Award in de zes sectoren die de prijs bestrijkt. De zes categoriewinnaars gaan door naar de halve finale, waar ze een pitch doen en de jury de drie kantoren kiest die door mogen naar de finale. De zes categoriewinnaars waren dit jaar: Buro Philip van den Hurk (Particulier), Veldhuis Advies (Zakelijk), Sinior Financieel Advies (Hypotheken), ABC Pensioen (Pensioen), Noventas (Niche) en Van Steensel Assurantiën (Duurzaamheid).

Nieuwkomers

Thomas verzekert won de aparte categorie Nieuwkomers. Ook Thomas van Uunen kwam even het podium op. Van Uunen “helpt bedrijven te groeien met relevant risicoadvies. Ik geloof in denken in kansen in plaats van in problemen. Ik help de klanten direct en persoonlijk.” Van Uunen liet in een filmpje een van zijn klanten aan het woord, een bedrijf dat door een forse brand werd getroffen. “Thomas stond binnen een uur op de stoep en is twee weken niet meer weggeweest. Hij zorgde ervoor dat alles uit onze handen werd genomen voor zover het om de verzekeringskant ging.”

Van Uunen maakt evenals zijn voorganger Juffrouw Polis (die de prijs in 2022 won) graag gebruik van de so cial media om zichzelf te presenteren, maar ook “om te laten zien hoe boeiend het vak is. Ik probeer een voorbeeld te zijn.”

Richard Meinders (SVC Groep en voorzitter van de jury van de VVP Advies Award) onderstreepte tegenover Maureen du Toit, die de finale voor de vijfde keer presenteerde, het belang om mensen (jongeren maar ook zij-instromers) warm te maken voor het adviesvak. “We hebben 11.000 vacatures in de financiële sector. En wij zijn niet de enige branche die nieuwe medewerkers zoekt, de concurrentie met andere sectoren is groot. Het is dus van groot belang om te laten zien dat we een leuke branche zijn om in te werken. Dan helpt het dat je trots uitstraalt. We hebben prachtige winnaars gehad, gemerkt hoe trots deze kantoren zijn. Dat enthousiasme hebben we we nodig om nieuwe mensen aan onze branche te binden.”

Meinders: “Ik zie dat er in een consoliderende markt ontzettend veel starters zijn. Vroeger heette zo’n bedrijf dan Assurantiekantoor Jansen. Nieuwkomers proberen meer de verbinding te leggen en bij zichzelf te blijven door hun voornaam te gebruiken. De genomineerden voor deze award waren dit jaar: IJdo & Sahin Financieel Advies, Sven & Katja en Thomas Verzekert. Zij staan dicht bij mensen.”

De nieuwe dominee

Tijdens de middag betraden nog enkele anderen het podium. Indra Frishert (Dazure) riep de sector op de portemonnee te trekken en een ruimte beschikbaar te stellen voor het tweede ALS Financieel Diner op 31 oktober 2024.

Robert van den Bout, auteur van ‘De Nieuwe Dominee’, hield een pleidooi voor de liefde. Of in ieder geval minder leven vanuit het denkbrein, maar meer vanuit het hartbrein en doebrein. Van den Bout: “Voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer mensen nietgelovig dan gelovig. Daar liggen kansen voor bedrijven, want waar geloven mensen dan wel in? De koopman heeft gewonnen van de oude dominee, maar gaat het niet winnen van de nieuwe dominee die morele ambitie heeft. Je moet zorgen dat je met een oog voor de samenleving opereert. Dat vraagt andere keuzes. We zullen meer keuzes moeten gaan maken met het hart in plaats van met het hoofd.

“Als we begrijpen en voelen, gebeurt er nog niks. Kiezen is een werkwoord, we hebben er het passionele doebrein voor nodig. Anders zijn het woorden, maar geen daden. Hoofd, hart, handen. Intellect, intuïtie, interactie. Als u het hoofd koel houdt en uw hart warm, gaan uw handen vanzelf de goede dingen doen.”

Op deze manier kunnen adviseurs ook het verschil blijven maken, nu kunstmatige intelligentie (denkbrein) oprukt. “AI is niet meer te stoppen. Maar jullie gaan het winnen op hartbrein.”

‘Er zijn veel starters in deze consoliderende markt’

Jury

De jury van de VVP Advies Award bestaat uit voorzitter Richard Meinders (SVC Groep), Odette Bakker (Dazure), Ingrid Oudhuis (Scildon), Robin van Beem (Polis Advocaten), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Bob Klijn (Söderberg & Partners) en Jack Vos (Onesurance).

De VVP Advies Award 2023 is mede mogelijk gemaakt door Aegon, Allianz, AnsvarIdéa, ARAG, a.s.r., Avéro Achmea, BLG Wonen, DAS, Dazure, De Goudse, Doelbeleggen, Florius, GetMore Systems, ING, Klaverblad, Lloyds Bank, Nationale-Nederlanden, Nedasco, Nh1816, NNEK, OAKK, Obvion, Scildon, SVC Groep, TAF en VKG.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Katern Haal meer uit data in nieuwe VVP

Katern Haal meer uit data in nieuwe VVP

Pak kunstmatige intelligentie slim aan, stelt Justin Schlee (ANVA) in het katern Haal meer uit data in de dinsdag verschenen nieuwe VVP 1-2024. Schlee: "Mijn advies...

NFF podcastserie Financiële dienstverleners in transitietijd (4): Geert Bouwmeester

NFF podcastserie Financiële dienstverleners in transitietijd (4): Geert Bouwmeester

Geert Bouwmeester, sinds 2017 bestuursvoorzitter van De Goudse, staat centraal in de vierde aflevering van de podcastserie ‘De rol van financiële dienstverleners...

Nieuw in VVP: branchekenners in duel met ChatGPT

Nieuw in VVP: branchekenners in duel met ChatGPT

In de vandaag (dinsdag) verschenen VVP 1-2024 duelleert Richard Meinders (SVC Groep, lid VVP Ondernemerspanel) met ChatGPT over actieve provisietransparantie in...

Hemd van je lijf vragen?

Hemd van je lijf vragen?

(Partner in kennis Dazure in katern Haal meer uit data in VVP 1-2024) Als je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, wil de verzekeraar precies weten...

De passie van local hero Richard Beljaars

De passie van local hero Richard Beljaars

(Rubriek 'Samen Betrokken' in VVP 1-2024) Koop die nieuwe caravan eens niet. Klanten kijken vreemd op, maar Richard Beljaars van Beljaars Hypotheken en Verzekeringen...

Rode draad bij vergroening

Rode draad bij vergroening

(Björn Jalving, Turien/Ansvar, in Ken je vak! in VVP 1-2024) Over waarom een duurzame samenleving noodzakelijk is, raken we nooit uitgeschreven. Maar wat...

Bart Korteweg maakt overstap naar NNEK/Fondsenplatform

Bart Korteweg maakt overstap naar NNEK/Fondsenplatform

Bart Korteweg, die onder meer werkte bij de AFM, Deloitte en PwC, heeft de overstap gemaakt naar NNEK/Fondsenplatform. Korteweg begon zijn loopbaan als accountant...

Geschenk local hero's alvast verhuisd naar nieuw onderkomen Nh1816

Geschenk local hero's alvast verhuisd naar nieuw onderkomen Nh1816

De plataan, een geschenk in 1991 van de local hero's voor het 175-jarig jubileum destijds, is op Valentijnsdag verhuisd naar de tuin bij het nieuwe pand. De plataan...

ZLM hoogste Net Promoter Score autoverzekeraars

ZLM hoogste Net Promoter Score autoverzekeraars

Nederlandse autoverzekeraars scoren gemiddeld een NPS (Net Promoter Score) van +58. ZLM krijgt de hoogste NPS (+96). Jongeren zijn het meest kritisch en geven een...

De Goudse: gratis e-book fitte en gezonde medewerkers

De Goudse: gratis e-book fitte en gezonde medewerkers

De Goudse heeft een gratis e-book fitte en gezonde medewerkers gepubliceerd. De Goudse: "Het e-book is een goed startpunt voor iedere werkgever die de volgende stappen...