Basistarief inkomstenbelasting lager in 2021

Gezin via Pixabay

Het basistarief in de inkomstenbelasting daalt in 2021 van 37,35 naar 37,10 procent. Dit tarief geldt voor inkomens tot 68.507 euro. Zowel werkenden als mensen met een uitkering hebben hier voordeel van. 

Arbeidskorting gaat eerder omhoog

De arbeidskorting die voor 2022 gepland stond, is vervroegd naar 2021. Met deze heffingskorting betalen werkenden minder belasting. Zo gaat werken meer lonen voor zowel werknemers als zelfstandigen. 

Extra verhoging van de algemene heffingskorting

Door een extra verhoging van de algemene heffingskorting vanaf 2021 neemt het besteedbaar inkomen toe van mensen met een inkomen tot 68.507 euro. Lagere inkomens hebben hierbij meer voordeel dan hogere inkomens. 

Ouderenkorting verhoogd

De ouderenkorting wordt vanaf 2021 verhoogd. Ouderen met een jaarinkomen tot 49.000 euro hebben hier voordeel van. De korting bedraagt maximaal 1.703 euro. 

Verbeteringen toeslagen

Het kabinet werkt aan verbeteringen in het toeslagenstelsel. Daarbij zijn thans drie pijlers uitgewerkt; verbeteren van de rechtsbescherming, meer menselijke maat en wijziging van het begrip partnerschap. Vanaf 2021 gaan de meeste wijzigingen in.

Reactie toevoegen

 
Meer over
PvdA wil collectieve oplossing woekerpolisellende

PvdA wil collectieve oplossing woekerpolisellende

"Collectieve schadeafhandeling is slecht geregeld in Nederland. Woekerpolishouders en derivatenbezitters blijven te lang met ellende zitten. Wij willen een...