Eerste schatting verzekeraars na jaarwisseling: acht miljoen euro schade

Vuurwerk via Pixabay 3

Het Verbond van Verzekeraars schat de particuliere verzekerde schade van de jaarwisseling op circa acht miljoen euro. De schatting van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond is gebaseerd op de eerste claims bij verzekeraars van oudejaarsavond en 1 januari en op het incidentenoverzicht van de Stichting Salvage.  

Algemeen directeur Richard Weurding: “We zien de dalende trend in de particuliere schades rondom oud & nieuw doorzetten.  In veel gemeenten waren vuurwerkvrije zones. Daarnaast heeft het slechte weer tijdens oud en nieuw waarschijnlijk ook een positief effect gehad op de schadeomvang. Het Verbond ondersteunt alle initiatieven die kunnen bijdragen om letsels en schade te beperken.”  

Het definitieve, gevalideerde schadebedrag kan pas later dit jaar worden vastgesteld. De schatting beperkt zich tot verzekerde schade die onder de dekking valt van particuliere opstal-, inboedel-, en autoverzekeringen (allrisk en beperkt casco). Medische kosten en schadebedragen voor bedrijven, scholen/kinderdagverblijven en overheidseigendommen zijn niet bekend en worden dus niet meegenomen in deze schatting. De werkelijk verzekerde schade ligt dus naar verwachting aanmerkelijk hoger vanwege deze kosten en claims op zakelijke verzekeringen. 

 

Reactie toevoegen

 
Meer over
Verzekeraars zien "beheerste jaarwisseling"

Verzekeraars zien "beheerste jaarwisseling"

Op basis van de eerste meldingen van Stichting Salvage, politie en de brandweer lijkt de afgelopen jaarwisseling beheerster te zijn verlopen dan voorgaande jaren,...