Kredietunies willen zich meer laten zien

Samenwerkende kredietunies logo

De kredietunies gaan harder aan de weg timmeren om bekender te worden. Dat kondigde 'Samenwerkende kredietunies' aan tijdens de dinsdag in Bunnik gehouden Dag van de Kredietunies 2016.

Kredietunies vormen zeker na de invoering van de Wet toezicht kredietunies per 1 januari een geaccepteerd bestanddeel van het financieringslandschap. Maar, zo constateerde voorzitter Jan Kamminga van 'Samenwerkende kredietunies', veel ondernemers zijn nog onbekend met het fenomeen kredietunie. De kredietunies willen daar verandering te brengen door hun zichtbaarheid te vergroten.

De kredietunies willen ook een betere band opbouwen met intermediairs, zoals accountants. Zodat deze adviseurs de kredietunie nadrukkelijk meenemen bij financieringsvraagstukken.

'Samenwerkende kredietunies' riep kredietunies verder op hun doelgroep te vergroten. Sommige unies richten zich op bestaande ondernemers, maar een startende ondernemer kan ook interessant zijn. Helemaal als deze 'starter' eerder ondernemer is geweest.

'Samenwerkende kredietunies' kondigde verder de oprichting aan van een 'stapeldesk', zodat verschillende vormen van financiering centraal kunnen worden gecoördineerd. Onder andere Qredits en CollinCrowdfund werken mee aan deze desk. 'Samenwerkende kredietunies' riep kredietunies verder op hun doelgroep te vergroten.

Inmiddels zijn er 18 kredietunies, regionale en branchegerichte. In totaal hebben zij bijna 3,3 miljoen euro uitstaan. De gemiddelde lening bedraagt 85.947 euro.

Tijdens een paneldiscussie met ook de Tweede-Kamerleden Agnes Mulder en Aukje de Vries, zei Klaas Molenaar (lektor mkb-financiering Haagsche Hogeschool), dat de kredietunies vooral hun sterke troef moeten blijven uitspelen: voor ondernemers door ondernemers.

Reactie toevoegen

 
Kabinet gunt kredietunies meer tijd

Kabinet gunt kredietunies meer tijd

Het kabinet continueert de financiële ondersteuning aan de Vereniging Samenwerkende Kredietunies (VSK) in 2019 en in 2020. Uit onderzoek blijkt dat kredietunies...

Cda: oprichten kredietunies eenvoudiger

Cda: oprichten kredietunies eenvoudiger

Eddy van Hijum en Agnes Mulder (CDA) komen met een wetsvoorstel om de oprichting van kredietunies eenvoudiger te maken. Kredietunies zijn instellingen voor en door...