Nederlander is loyaal aan autoverzekeraar

Ron Adams 2020

Gemiddeld hebben Nederlanders al 11 jaar een autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij, zo blijkt uit onderzoek van Allianz Direct en Team Vier onder 1.152 respondenten.

Ruim de helft (54%) van de ondervraagden is ooit weleens overstapt van autoverzekering. De meest genoemde reden is het kunnen krijgen van een betere prijs-kwaliteitverhouding (41%) bij een andere verzekeraar.

De top 5 redenen om over te stappen:
1. Betere prijs-kwaliteitverhouding (41%)
2. Verzekering werd te duur (30%)
3. Andere auto gekocht (22%)
4. Niet tevreden over service (8%)
5. Behoefte aan andere dekking (6%)

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct: “Het verbaast ons dat automobilisten niet regelmatig hun autoverzekering vergelijken. Overstappen kan namelijk zeer lucratief zijn; je zou gemiddeld 20 procent op je premie kunnen besparen."

Als het aankomt op verzekeringen, lijken Nederlanders van gemak en overzicht te houden. Ruim acht op de tien (84%) kiezen er namelijk voor om meerdere verzekeringen bij één verzekeraar onder te brengen. Driekwart (75%) vindt het makkelijk om alle verzekeringen onder één dak te hebben.
Anderzijds kiest 39 procent er juist voor om zijn of haar verzekeringen te spreiden, om voordeliger uit te zijn. Met name jongeren vinden besparen op een premie belangrijker dan gemak.



Reactie toevoegen

 
Meer over
Allianz beëindigt samenwerking met Tim en Tom Coronel

Allianz beëindigt samenwerking met Tim en Tom Coronel

Vandaag is Allianz Direct de nieuwe naam van Allsecur en zoals verwacht, heeft Allianz de samenwerking met Tim en Tom Coronel beëindigd. Omdat Allianz Direct...

Contract huidige Allsecur-klanten blijft hetzelfde

Contract huidige Allsecur-klanten blijft hetzelfde

Maandag is officieel bevestigd wat VVP vorige week al wist te melden: Allsecur wordt Allianz Direct. Het persbericht over de verandering voegt weinig toe aan het...