Oproep Antoinette Kalkman: "Samen tegen dodelijke ziekte ALS"

tour du ALS

“Ik heb Tim beloofd dat we doorgaan met de strijd tegen ALS”, aldus Antoinette Kalkman van Nationale Waarborg in een interview met ALS Nederland. Kalkman is de motor achter de acties in de financiële sector in de strijd tegen ALS. De vakbladen InFinance en VVP hebben haar acties omarmd en werken dit jaar ook samen om geld op te halen voor meer onderzoek in de strijd tegen de afgrijselijke en dodelijke ziekte ALS.

 
De oma van Antoinette overleed twintig jaar geleden aan ALS. In 2016, toen ze nog directeur was van FlexFront, werd Tim van den Berg getroffen door ALS. "“We waren in shock toen we het hoorden. Ik was eerlijk gezegd al bang dat ALS de diagnose zou zijn. Tim begon op een vreemde manier te praten en die manier van praten herkende ik van mijn schoonmoeder."
 
Afscheid nemen van hun geliefde collega viel Kalkman en alle andere medewerkers zwaar. Hij overleed in 2017. Sindsdien voert Antoinette, zowel zakelijk als privé, actie voor Stichting ALS Nederland. Nationale Waarborg heeft zich dit jaar als sponsor aan Tour du ALS verbonden. Op 9 juni 2022 loopt Antoinette samen met haar collega’s in Team Nationale Waarborg naar de top van de Mont Ventoux met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het vinden van een medicijn tegen de genadeloze ziekte ALS.
 

 
Tevens organiseert Kalkman benefietdiners, veilingen en heeft ze zich aangesloten bij Amsterdam City Swim.  Ze heeft met vrienden, familie en collega’s in de afgelopen jaren bijna 600.000 euro opgehaald voor ALS Nederland.  Dit jaar gaan InFinance en VVP samen een speciaal magazine maken waar bedrijven in kunnen adverteren of anderszins hun verhaal kunnen vertellen. “De pagina’s moeten bedrijven kopen en die opbrengst gaat volledig naar Stichting ALS Nederland." Wil jij ook een pagina in de ALS-zomerspecial? Kijk dan op deze webpagina.
 
Inmiddels is ook Moinique ban den Hoorn van Zeevat Hypotheken een belangrijke motivator. “In 2021 hebben wij een alternatief zwemevent georganiseerd in de Loosdrechtse Plassen, daar was Monique aanwezig. Monique werd in 2021 getroffen door PLS. We kennen haar al langer en daarom is ze nu kopvrouw van onze acties. Onze acties zijn ter nagedachtenis aan Tim en met goede hoop voor Monique en alle andere patiënten.”

 

SLUIT JE AAN...

Op 9 juni wordt de top van de Mont Ventoux bedwongen. VVP-hoofdredacteur maakt deel uit van het team en zal de top voor de tweede keer bedwingen. Het is niet zo maar een berg. Kalkman: "Je moet er echt hard voor trainen. De weg gaat alleen maar omhoog, er is nergens een rustpunt waar het een vals plat is of zelfs een daling. Maar het is uiteindelijk te doen. En je wordt op die dag gedragen door het publiek, je teamgenoten en iedereen die je omhoog joelt. Het is een fantastische ambiance die je vleugels geeft, maar onderschat het niet.”

Daarnaast vindt op 27 augustus 2022 voor de tweede keer het evenement We duiken er weer in plaats bij de Loosdrechtse plassen waar deelnemers over een parcours van twee kilometer zo veel mogelijk geld bij elkaar zwemmen als voorgerecht van de grote Amsterdam City Swim die een dag later in Amsterdam plaatsvindt.
 
“Er is zoveel wat je kunt doen. We hebben diners georganiseerd, oude mobieltjes verkocht, een wijnproeverij gehouden, er is een heus ALS-magazine in de financiële branche ontstaan en we hebben gewoon heel veel rondverteld aan mensen om zo ALS een gezicht te geven. Laat zien wat je doet, en deel dat vooral op je social media!”

 

Steun de strijd tegen ALS en kom ook met jouw bedrijf in actie! Meld je HIER aan.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Willem Vreeswijk bedwingt Mont Ventoux

Willem Vreeswijk bedwingt Mont Ventoux

Willem Vreeswijk, eigenaar en hoofdredacteur van VVP, is er woensdag in geslaagd de Mont Ventoux te bedwingen. Afgaande op zijn commentaar was het echt wel een uitdaging!...

Tour du ALS: VVP-hoofdredacteur haalt streefbedrag

Tour du ALS: VVP-hoofdredacteur haalt streefbedrag

Het team Klim for Tim voor de Tour du ALS 2019 is inmiddels gearriveerd aan de voet van de Mont Ventoux. Een van de teamleden is hoofdredacteur Willem Vreeswijk...