Transitiehandleiding nieuw pensioenstelsel

Bejaarde leest krant via Pixabay 2018

De Stichting van de Arbeid, Pensioenfederatie en Verbond van Verzekeraars ontwikkelen een handleiding als hulpmiddel bij de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. De transitiehandleiding krijgt de vorm van een informatieplatform. Dit informatieplatform  wordt in samenwerking met SZW ontwikkeld.

Naast algemene informatie over de transitie naar het modernere pensioenstelsel bevat het platform voor elke doelgroep informatie over de te nemen stappen in de verschillende fases van de transitie. Doel van de transitiehandleiding is het overzichtelijk aanbieden van objectieve informatie op maat aan de verschillende partijen.

Het informatieplatform wordt in de zomer van 2021 gelanceerd. De informatie op het platform wordt daarna stapsgewijs aangevuld en regelmatig geactualiseerd.

Maandag maakte minister Koolmees bekend dat de nieuwe pensioenwet een jaar later in werking treedt dan verwacht (uiterlijk 1 januari 2023). Dit geeft partijen tot 1 januari 2027 in plaats van 1 januari 2026 de tijd om over te stappen naar het nieuwe pensioenstelsel. De pensioenuitvoerders willen met sociale partners en het kabinet het proces echter op stoom houden, om de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel per 1 januari 2026 (of eerder) toch mogelijk te maken.

Reactie toevoegen

 
Afschaffing doorsneepremie kost overheid 40 miljard

Afschaffing doorsneepremie kost overheid 40 miljard

Afschaffing van de doorsneepremie in het pensioenstelsel kan de overheid in 25 jaar tot 40 miljard euro kosten. De staatsschuld stijgt hierdoor met 6 procent van...