Tussenstand Swim for tim: 62.000 euro

Swim for Tim 2017

"De teller staat op ruim 62.000 euro." Deze tussenstand maakte Antoinette Kalkman bekend tijdens het Swim for Tim diner, waar 160 bedrijfsgenoten bij aanwezig waren. Alleen al de veiling ten behoeve van de Stichting ALS leverde 12.000 euro op.

 

Ook in 2017 kan de Stichting ALS Nederland blijven rekenen op de steun van onder meer FlexFront Groep en Nationale Waarborg. Niet alleen gaat een aantal teams ook dit jaar op 3 september meedoen met de Amsterdam City Swim om geld op te halen voor de stichting, tevens draagt het diner in De Glazen Ruimte te Maarssen hiertoe bij evenals de veiling die online nog tot 7 juli 17.00 uur loopt.

Het gehele diner, inclusief organisatie, locatie en ingrediënten werd gesponsord door een aantal maatschappijen (Lloyds Bank, FlexFront, Nationale Borg, Nationale Waarborg en Munt Hypotheken) die de Swim for Tim organisatie en het goede doel een warm hart toedragen. Het restaurant werd voor één dag overgenomen door het team van FlexFront en Nationale Waarborg, die onder begeleiding van een topchef een viergangenmenu uitserveerde.

Tijdens het diner was ook de door ALS getroffen Tim van den Berg en zijn familie aanwezig. Bij Tim, die werkzaam was bij FlexFront, werd de diagnose ALS gesteld. Dat was de aanleiding om vorig jaar in actie te komen. Antoinette Kalkman: "Er is geld nodig voor verder wetenschappelijke onderzoek naar deze afgrijselijke ziekte. Gezien het succes van vorig jaar was het geen vraag of we bij de de stiching ALS Nederland betrokken wilden blijven. Natuurlijk doen we dat. En we kunnen hierbij de hulp van iedereen heel goed gebruiken." Een zichtbaar geëmotioneerde Tim bedankte aan het eind van het diner alle aanwezigen met een door hemzelf geschreven dankwoord dat door Antoinette Kalkman werd voorgelezen.

VEILING

Veilingmeester tijdens het diner was Gerard Ekdom, één van Nederlands bekendste radio-dj’s. Hij zet zich als ambassadeur sinds 2014 structureel in voor Stichting ALS Nederland. "Twaalf  jaar geleden verloor ik mijn moeder aan ALS. Ze was slechts 53 jaar toen ze stierf aan deze vreselijke ziekte. Ik heb daardoor van heel dichtbij meegemaakt wat ALS met iemand doet en met zijn of haar omgeving. Het heeft een enorme impact op mij gehad. Zo erg zelfs dat ik jarenlang nauwelijks over de ziekte durfde te praten. Maar de tijd is nu gekomen om mijn steentje bij te dragen aan het vechten tegen deze ziekte. Om dat structureel en heel gericht te gaan doen voelt het goed om me nu als ambassadeur voor Stichting ALS Nederland in te gaan zetten. Om zodoende nog meer bekendheid en hopelijk ook geld op te halen voor onderzoek. Deze ziekte moet chronisch worden! Ik weet haast wel zeker dat mijn moeder nu heel trots op me zou zijn!”

 

Tijdens het diner gaf Gorrit-Jan Blonk, directeur van de stichting ALS Nederland tekst en uitleg over de werkzaamheden van de stichting en gaf ALS-expert prof. dr. Leonard van den Berg inzicht in de stand van zaken met betrekking tot het wetenschappelijk onderzoek. Vorig jaar werd ruim 100.000 euro opgehaald  voor de stichting ALS. Doel is dit minstens te evenaren. Op 3 september tijdens de Amsterdam City Swim zal het totaalbedrag van dit jaar bekend worden gemaakt en worden overhandigd aan de stichting.

Reactie toevoegen

 
Meer over
VVP-hoofdredacteur Willem Vreeswijk vraagt support in strijd tegen ALS

VVP-hoofdredacteur Willem Vreeswijk vraagt support in strijd tegen ALS

VVP-hoofdredacteur en ongeoefend fietser Willem Vreeswijk gaat in mei 2019 de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen in de strijd tegen ALS. ALS is een dodelijke...

Tweede Swim for Tim diner op 2 juli

Tweede Swim for Tim diner op 2 juli

De tweede editie van het Swim for Tim diner vindt plaats op 2 juli 2018. Dan neemt het team van de FlexFront Groep en Nationale Waarborg voor één...

Tweede Swim forTim diner "nog mooier en groter dan vorig jaar"

Tweede Swim forTim diner "nog mooier en groter dan vorig jaar"

"Dit keer maken we het nog mooier en groter dan vorig jaar." Aldus het team van FlexFront Groep en Nationale Waarborg dat op 2 juli het tweede Swim for Tim diner...

Eindstand actie swim for tim: 106.768 euro

Eindstand actie swim for tim: 106.768 euro

Het is de initiatiefnemers van de actie 'Swim for Tim' gelukt het streefbedrag van een ton voor ALS-onderzoek ruimschoots te halen. De eindstand: 106.768 euro. Medewerkers...