Verzekeraar hoeft kosten contra-expertise niet te vergoeden

Rechtershamer

Als de hoogte van de schade al vaststaat, is het niet redelijk dat claimanten een contra-expert inschakelen en de kosten daarvan neerleggen bij de verzekeraar. Dat is te lezen in de uitspraak waarin de Rechtbank Rotterdam Allianz de schade als gevolg van een 'supercell' laat vergoeden (zie het eerder deze week geplaatste bericht op VVP Online).

De eisers hebben een expert hebben ingeschakeld op een moment dat de hoogte van schade al vaststond omdat partijen dat waren overeengekomen. Dit leidt ertoe, aldus de rechtbank, dat "het inschakelen van de deskundige door [eisers] niet redelijk was en [eisers] geen aanspraak kunnen maken op vergoeding van de hiermee gemoeide kosten (7.623 euro, red.)".

De rechtbank heeft hierbij mede in aanmerking genomen dat "[eisers] steeds zijn bijgestaan door hun assurantietussenpersoon die hen hierover had kunnen adviseren".

De rechtbank wijst ook de eis van vergoeding van buitengerechtelijke kosten (2.775 euro) niet toe. De rechtbank: "Het lag op de weg van [eisers] om nader toe te lichten of te onderbouwen waaruit de gestelde door de advocaat uitgevoerde werkzaamheden precies bestonden en dat, en zo ja in hoeverre, deze werkzaamheden niet kunnen worden aangemerkt als werkzaamheden waarvoor de proceskostenveroordeling wordt geacht een vergoeding in te houden.

"In dit verband wijst de rechtbank erop dat, anders dan [eisers] kennelijk veronderstellen, het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten in beginsel toepassing mist in het geval van een vordering als de onderhavige en [eisers] niet hebben gesteld waarom genoemd besluit thans toch van toepassing zou zijn."

Klik hier voor de hele uitspraak.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Kwestie contra-expertise: PG adviseert cassatieberoep te verwerpen

Kwestie contra-expertise: PG adviseert cassatieberoep te verwerpen

Achmea, dat contra-expertise alleen door bepaalde experts wil laten verrichten, vindt geen steun in het advies van de Procureur-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden....

CAK-labels onder vuur Verzekeringsklachten.nl

CAK-labels onder vuur Verzekeringsklachten.nl

Verzekeringsklachten.nl beticht CAK-labels Promovendum en National Academic bij AFM en ACM van fraude. De labels zouden hun verzekeringsvoorwaarden hebben gewijzigd...