Woonfonds verruimt woningverhuurbeleid tot 80% LTV

Huis (luiken) via Pixabay

Woonfonds verruimt haar woningverhuurbeleid tot 80 procent LTV. Ook geeft zij haar klanten een vergoeding van 500 euro voor de taxatiekosten.

Woonfonds kijkt terug op "een goed eerste jaar voor de Woningverhuur Hypotheek. Er is intensief samengewerkt met adviseurs, opleidingsinstituten, onderzoeksbureaus én taxateurs. De kennis en kwaliteit van alle samenwerkingspartners geeft Woonfonds het vertrouwen om tijdelijk haar beleid te verruimen van 70 naar 80 procent LTV. Wanneer wij zien dat het kwalitatief goede Woningverhuur-aanvragen oplevert, zal dit van tijdelijk naar structureel gaan".

Accurate taxaties cruciaal

Woonfonds vindt het belangrijk dat klanten bij de aanschaf van een woning voor de verhuur, kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige taxatie. "Om de drempel te verlagen om een ervaren en door ons geselecteerde taxateur in te schakelen, vergoeden wij tijdelijk na passeren 500 euro."

Het rendement en de risico’s zijn verder afhankelijk van wettelijke bepalingen. Voorbeelden hiervan zijn huurbescherming en het puntensysteem. Als het plaatje van bruto inkomsten compleet is, moeten daar de exploitatiekosten vanaf getrokken te worden. Zo wordt rekening gehouden met onderhoudskosten en het risico dat er geen huurinkomsten binnenkomen’. 

Reactie toevoegen

 
Meer over
Nominaties hypotheek Award 2013 bekend

Nominaties hypotheek Award 2013 bekend

De Hypotheekshop, Florius, De Hypotheker en Woonfonds Hypotheken zijn genomineerd voor de 'Hypotheek Award 2013' (voorheen hypotheekproduct van het jaar). De prijs...

Hypotheekportefeuille avéro Achmea naar Woonfonds

Hypotheekportefeuille avéro Achmea naar Woonfonds

Avéro Achmea draagt haar hypotheekportefeuille medio november over aan zusterorganisatie Woonfonds Hypotheken (ook onderdeel van Achmea). Het betreft ongeveer...