Allianz Direct: Nederlanders goed voorbereid op wintersport

wintersport Allianz Direct 2020

Ruim 90 procent van de Nederlanders rijdt tot in de puntjes voorbereid naar de sneeuw, negen op de tien Nederlanders checken van te voren hun auto- en reisverzekering en 85 procent weet sneeuwkettingen te monteren, zo blijkt uit onderzoek van Allianz Direct.

Bijna alle automobilisten (95%) zorgen ervoor dat de auto is voorzien van winterbanden voordat ze gaan rijden naar de wintersportbestemming. Vier op de vijf (80%) nemen sneeuwkettingen mee op hun rit. Bij jongeren (18-34 jaar) ligt dit percentage een stuk lager, namelijk 61 procent.

De helft van de Nederlanders (51%) ziet op tegen de lange autorit naar de sneeuw. Bijna twee derde (63%) vindt het spannend om te rijden met sneeuw of andere slechte weersomstandigheden. Dit zijn relatief vaker vrouwen (71%) dan mannen (54%). Ook zijn het vaker jongeren (76%) die hier moeite mee hebben dan 65+’ers (49%).

Reactie toevoegen

 
Meer over
Allianz beëindigt samenwerking met Tim en Tom Coronel

Allianz beëindigt samenwerking met Tim en Tom Coronel

Vandaag is Allianz Direct de nieuwe naam van Allsecur en zoals verwacht, heeft Allianz de samenwerking met Tim en Tom Coronel beëindigd. Omdat Allianz Direct...

Contract huidige Allsecur-klanten blijft hetzelfde

Contract huidige Allsecur-klanten blijft hetzelfde

Maandag is officieel bevestigd wat VVP vorige week al wist te melden: Allsecur wordt Allianz Direct. Het persbericht over de verandering voegt weinig toe aan het...