Verbond verdiept self-assessment directe verzekering

Autoschade Audi TB 2020

Het Verbond van Verzekeraars maakt een verdiepingsslag in zijn mededingingsrechtelijke self-assessment van een directe verzekeringsvorm voor de autoverzekering. Dit doet het Verbond na overleg met de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Onlangs hebben het Verbond en de ANWB een verzoek ingediend bij de ACM voor een informele zienswijze over het invoeren van een directe autoverzekering. De introductie van deze verzekeringsvorm vereist een systeemverandering in de wijze waarop schadeafhandeling plaatsvindt en daarvoor moeten verzekeraars gezamenlijk afspraken met elkaar maken. Met het verzoek wilden autoverzekeraars van de ACM feedback ontvangen in hoeverre deze afstemming binnen de kaders van de mededingingswet valt.

De ACM geeft aan de geschetste potentiële voordelen en het maatschappelijk belang van het systeem te herkennen. Voor verder onderzoek is volgens de ACM de inzet van schaarse capaciteit nodig. Daarom heeft de ACM het Verbond verwezen naar een self-assessment, waarin verzekeraars hun oorspronkelijke analyse verder kunnen verdiepen, mede aan de hand van onderwerpen die met de ACM besproken zijn zoals de vraag hoe de afspraken tussen verzekeraars zouden moeten luiden.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Verbond: themapagina directe verzekering

Verbond: themapagina directe verzekering

Het Verbond van Verzekeraars heeft een speciale themapagina over de directe verzekering gelanceerd. Onder de titel WA-direct is op de pagina allerlei informatie...

"De sector is fit, maar er zijn wel de nodige uitdagingen"

"De sector is fit, maar er zijn wel de nodige uitdagingen"

De sector is fit, maar er zijn wel de nodige uitdagingen. Aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars in zijn nieuwjaarsspeech....