Werkgevers haken nog onvoldoende aan bij flexwerken

ZZP'er laptop via Pixabay

Bedrijven in Nederland verwachten dat over drie jaar een kwart van hun personeel nog steeds vanuit huis zal werken, blijkt uit onderzoek van Willis Towers Watson. Hoewel een deel van de werknemers weer vanuit het kantoor zal gaan werken als dat weer mogelijk is, blijkt uit het onderzoek dat werken op afstand wordt gezien als een strategische verandering voor de lange termijn. Bedrijven nemen echter nog niet de consequenties van de toename van flexwerken.

Antoinette Lefevre-Stevens, Benelux Talent & Rewards Leader bij Willis Towers Watson." Slechts zeventien procent zegt dat de manier waarop het werk momenteel is gestructureerd een flexibel personeelsbestand volledig ondersteunt, terwijl 37 procent zegt dat dit helemaal niet ondersteund wordt. Bijna de helft (46 procent) van de werkgevers heeft nog steeds geen formeel beleid om flexibele werkregelingen te beheren. De uitdaging voor bedrijven is nu om opnieuw na te denken over hoe werk gedaan en beloond wordt, zodat de prestaties verbeterd kunnen worden en de kosten en risico’s beheersbaar zijn. "

Reactie toevoegen

 
Meer over
Nederlands pensioenvermogen groeit hardst

Nederlands pensioenvermogen groeit hardst

Uit de tienjaarlijkse cijfers (in lokale valuta) blijkt dat het Nederlandse pensioenvermogen met een groei van 75 tot 184 procent proportioneel ten opzichte van...