Inspirerend! Boeiend! Vernieuwend! Duh.

Esther Vuijsters nieuw 2018

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In de tijd dat ik zelf nog als financieel adviseur werkte, werd ik wel eens moe van al die workshops, masterclasses en bijeenkomsten op het gebied van klanttevredenheid, innovaties en adviesvaardigheden. Als ik dan weer werd uitgenodigd voor het zoveelste congres (Inspirerend! Boeiend! Vernieuwend! Duh.) zonk de moed me in de schoenen. Helemaal als ik vervolgens zelf ook nog een praatje mocht komen houden. Hoe moest ik dáár nou weer tijd voor maken? Ik had toch ook nog gewoon klánten waarmee ik in gesprek moest? En over die klanten gesproken, die waren toch gewoon altijd al tevreden over mijn adviesvaardigheden?! Wat nou 'Trusted Advisor’ of ‘Klantspecifiek adviseren’?

Maar eerlijk is eerlijk, achteraf was ik altijd blij dat ik toch weer gegaan was. Want er was zonder uitzondering een spreker die me raakte, een verhaal dat me inspireerde of een workshop waar ik ideeën opdeed. Of ik raakte in gesprek geraakt met branchenoten en kwam zo tot nieuwe inzichten.

Voor wie wijs kiest, is er veel te halen: we hebben nou eenmaal woorden en ideeën van buitenaf nodig om onze eigen inzichten af en toe opnieuw te stofferen.

Terugdenkend aan mijn tijd bij het intermediair, weet ik precies welke sprekers mij door de tijd heen geraakt hebben. Zo heb me eens laten verrassen tijdens een keynote van Steven van Belleghem (Customers the day after tomorrow), ben ik op het verkeerde been gezet door business cabaretier Tom Slighting en heb ik flink gelachen tijdens een optreden van ondernemer en schrijver Egbert Jan van Bel ('Kloteklanten 3.0'). De laatste meneer is overigens te beluisteren op VVP’s Dag van het Topadvies op 11 juni 2019. Samen met een aantal andere inspirerende sprekers, die u ongetwijfeld weer nieuwe energie zullen geven.

En mocht u nou denken: ‘Juni? Dat is al zo’n drukke maand, daar heb ik helemaal geen tijd voor!’, dan heb ik hierbij alvast inspirerende quote voor u (geleend van H. Jackson Brown): “Zeg nooit dat je niet genoeg tijd hebt. Je hebt precies evenveel uren per dag als Michelangelo, Moeder Theresa, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson en Albert Einstein.”

Kortom: ik zie u graag op de Dag van het Topadvies. Ik ga er overigens zelf niet spreken, mijn collega Maureen du Toit (die dat veel beter kan) wel. Zij reikt de Advies Award 2019 uit, op zich al een reden om de kant van Driebergen op te komen.

U kunt zich hier aanmelden.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Op tijd opladen

Op tijd opladen

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Dachten we dat we eruit waren, blijkt het toch weer anders. Een burn-out wordt namelijk niet veroorzaakt doordat we te veel...

Zonder ‘branddriehoek’ geen reactie (blog Lindenhaeghe)

Zonder ‘branddriehoek’ geen reactie (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In al het ‘soft skills’-geweld waarmee we tegenwoordig om de oren geslagen worden, zouden we bijna vergeten dat...

Wij doen (niet) aan filterbubbels

Wij doen (niet) aan filterbubbels

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het zou zomaar het woord van 2019 kunnen worden: de filterbubbel. Het woord stamt weliswaar al uit 2011 - toen verscheen...

Dat geeft niet...

Dat geeft niet...

Dat geeft niet…(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het is toch elk jaar weer een gedoe, zo’n nieuwe PE-periode. Voor de financieel adviseurs, de opleiders...

Agent Disclaimer heeft zijn bonnenboekje paraat

Agent Disclaimer heeft zijn bonnenboekje paraat

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het heeft even geduurd, maar het ei is gelegd: de wijzigingen rond het vakbekwaamheidsbouwwerk zijn definitief. Alle adviseurs...

Zeg eens eerlijk, zit jij nog op je plek?

Zeg eens eerlijk, zit jij nog op je plek?

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het is een bekend trucje: stel je eens voor dat je een gesprek voert met jouw achtjarige ik. Wat zou dat kind van toen, nú...