Inspirerend! Boeiend! Vernieuwend! Duh.

Esther Vuijsters nieuw 2018

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In de tijd dat ik zelf nog als financieel adviseur werkte, werd ik wel eens moe van al die workshops, masterclasses en bijeenkomsten op het gebied van klanttevredenheid, innovaties en adviesvaardigheden. Als ik dan weer werd uitgenodigd voor het zoveelste congres (Inspirerend! Boeiend! Vernieuwend! Duh.) zonk de moed me in de schoenen. Helemaal als ik vervolgens zelf ook nog een praatje mocht komen houden. Hoe moest ik dáár nou weer tijd voor maken? Ik had toch ook nog gewoon klánten waarmee ik in gesprek moest? En over die klanten gesproken, die waren toch gewoon altijd al tevreden over mijn adviesvaardigheden?! Wat nou 'Trusted Advisor’ of ‘Klantspecifiek adviseren’?

Maar eerlijk is eerlijk, achteraf was ik altijd blij dat ik toch weer gegaan was. Want er was zonder uitzondering een spreker die me raakte, een verhaal dat me inspireerde of een workshop waar ik ideeën opdeed. Of ik raakte in gesprek geraakt met branchenoten en kwam zo tot nieuwe inzichten.

Voor wie wijs kiest, is er veel te halen: we hebben nou eenmaal woorden en ideeën van buitenaf nodig om onze eigen inzichten af en toe opnieuw te stofferen.

Terugdenkend aan mijn tijd bij het intermediair, weet ik precies welke sprekers mij door de tijd heen geraakt hebben. Zo heb me eens laten verrassen tijdens een keynote van Steven van Belleghem (Customers the day after tomorrow), ben ik op het verkeerde been gezet door business cabaretier Tom Slighting en heb ik flink gelachen tijdens een optreden van ondernemer en schrijver Egbert Jan van Bel ('Kloteklanten 3.0'). De laatste meneer is overigens te beluisteren op VVP’s Dag van het Topadvies op 11 juni 2019. Samen met een aantal andere inspirerende sprekers, die u ongetwijfeld weer nieuwe energie zullen geven.

En mocht u nou denken: ‘Juni? Dat is al zo’n drukke maand, daar heb ik helemaal geen tijd voor!’, dan heb ik hierbij alvast inspirerende quote voor u (geleend van H. Jackson Brown): “Zeg nooit dat je niet genoeg tijd hebt. Je hebt precies evenveel uren per dag als Michelangelo, Moeder Theresa, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson en Albert Einstein.”

Kortom: ik zie u graag op de Dag van het Topadvies. Ik ga er overigens zelf niet spreken, mijn collega Maureen du Toit (die dat veel beter kan) wel. Zij reikt de Advies Award 2019 uit, op zich al een reden om de kant van Driebergen op te komen.

U kunt zich hier aanmelden.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Het virus levert ons interessante verzekeringsvragen op

Het virus levert ons interessante verzekeringsvragen op

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het coronavirus is hebberig. Het neemt veel. Mensenlevens om te beginnen. Maar het pakt ons ook pleziertjes, vrijheden, banen...

Na de coronacrisis (blog Lindenhaeghe)

Na de coronacrisis (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) En toen hád ik dat visum voor Rusland eindelijk geregeld, gooide decoronacrisis roet in het eten. Afijn, hele vakantie...

Zoek de verschillen (blog)

Zoek de verschillen (blog)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Een mens gaat wel eens met vakantie. Soms ‘gewoon’ naar Frankrijk of Spanje (Italië even niet..) en soms naar...

Vakbekwaamheids-escaperoom? (Blog Lindenhaeghe)

Vakbekwaamheids-escaperoom? (Blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Vorige week publiceerden wij een artikel in onze nieuwsbrief met daarin de voorzichtige conclusie dat de financiële sector...

Blote billen op het speelveld (blog Lindenhaeghe)

Blote billen op het speelveld (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Tussen de kerstkransjes en de oliebollen door, viel me opeens een woord op. Of eigenlijk, een woordgroep. ‘Perverse transparantie’....

Doe mij maar (g)een handtasdekking! (blog Lindenhaeghe)

Doe mij maar (g)een handtasdekking! (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Financiële producten zijn teveel op mannen gericht. Volgens strategisch onderzoekbureau Oliver Wyman liggen er enorme...

Het blijft Bijzonder

Het blijft Bijzonder

De tweede ronde (toetsweek) Bijzondere Examens is in aantocht! Een mooi moment om terug te kijken naar de eerste ronde, afgelopen zomer in juni. 39 mensen schreven...

Op tijd opladen

Op tijd opladen

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Dachten we dat we eruit waren, blijkt het toch weer anders. Een burn-out wordt namelijk niet veroorzaakt doordat we te veel...

Zonder ‘branddriehoek’ geen reactie (blog Lindenhaeghe)

Zonder ‘branddriehoek’ geen reactie (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In al het ‘soft skills’-geweld waarmee we tegenwoordig om de oren geslagen worden, zouden we bijna vergeten dat...

Wij doen (niet) aan filterbubbels

Wij doen (niet) aan filterbubbels

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het zou zomaar het woord van 2019 kunnen worden: de filterbubbel. Het woord stamt weliswaar al uit 2011 - toen verscheen...