Inspirerend! Boeiend! Vernieuwend! Duh.

Esther Vuijsters nieuw 2018

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In de tijd dat ik zelf nog als financieel adviseur werkte, werd ik wel eens moe van al die workshops, masterclasses en bijeenkomsten op het gebied van klanttevredenheid, innovaties en adviesvaardigheden. Als ik dan weer werd uitgenodigd voor het zoveelste congres (Inspirerend! Boeiend! Vernieuwend! Duh.) zonk de moed me in de schoenen. Helemaal als ik vervolgens zelf ook nog een praatje mocht komen houden. Hoe moest ik dáár nou weer tijd voor maken? Ik had toch ook nog gewoon klánten waarmee ik in gesprek moest? En over die klanten gesproken, die waren toch gewoon altijd al tevreden over mijn adviesvaardigheden?! Wat nou 'Trusted Advisor’ of ‘Klantspecifiek adviseren’?

Maar eerlijk is eerlijk, achteraf was ik altijd blij dat ik toch weer gegaan was. Want er was zonder uitzondering een spreker die me raakte, een verhaal dat me inspireerde of een workshop waar ik ideeën opdeed. Of ik raakte in gesprek geraakt met branchenoten en kwam zo tot nieuwe inzichten.

Voor wie wijs kiest, is er veel te halen: we hebben nou eenmaal woorden en ideeën van buitenaf nodig om onze eigen inzichten af en toe opnieuw te stofferen.

Terugdenkend aan mijn tijd bij het intermediair, weet ik precies welke sprekers mij door de tijd heen geraakt hebben. Zo heb me eens laten verrassen tijdens een keynote van Steven van Belleghem (Customers the day after tomorrow), ben ik op het verkeerde been gezet door business cabaretier Tom Slighting en heb ik flink gelachen tijdens een optreden van ondernemer en schrijver Egbert Jan van Bel ('Kloteklanten 3.0'). De laatste meneer is overigens te beluisteren op VVP’s Dag van het Topadvies op 11 juni 2019. Samen met een aantal andere inspirerende sprekers, die u ongetwijfeld weer nieuwe energie zullen geven.

En mocht u nou denken: ‘Juni? Dat is al zo’n drukke maand, daar heb ik helemaal geen tijd voor!’, dan heb ik hierbij alvast inspirerende quote voor u (geleend van H. Jackson Brown): “Zeg nooit dat je niet genoeg tijd hebt. Je hebt precies evenveel uren per dag als Michelangelo, Moeder Theresa, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson en Albert Einstein.”

Kortom: ik zie u graag op de Dag van het Topadvies. Ik ga er overigens zelf niet spreken, mijn collega Maureen du Toit (die dat veel beter kan) wel. Zij reikt de Advies Award 2019 uit, op zich al een reden om de kant van Driebergen op te komen.

U kunt zich hier aanmelden.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Innovatie? Zeker. Maar ook: behoud het goede

Innovatie? Zeker. Maar ook: behoud het goede

(Blog door Ewald Bary, algemeen directeur Lindenhaeghe) ‘Partners voor het leven’, is voor mij de zakelijk variant van ‘vrienden voor het leven’....

Van lockdown naar locked in

Van lockdown naar locked in

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Tijdens de coronacrisis en de bijbehorende lockdowns riepen we allemaal het hardst dat we hybride gingen werken en dat het...

Gewoon ergens beginnen

Gewoon ergens beginnen

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) 1 april: PE-periode afgesloten. Coronamaatregelen voorbij - alleen nog mondkapjes in het ziekenhuis volgens mij -, we...

Miep Miep Zoeffff: Road Runner vs Stap Sjezer

Miep Miep Zoeffff: Road Runner vs Stap Sjezer

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Afgelopen week moest ik regelmatig aan Road Runner denken. Road Runner, de snelle Loony Tunes renkoekoek die altijd alweer...

Met je tengels aan andermans pegels

Met je tengels aan andermans pegels

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het einde van de PE-periode nadert en dat is aan alles te merken. Trainingen zitten vol, examenplekken gaan hard en de...

Zo willen we toch niet met elkaar omgaan?! (Blog Lindenhaeghe)

Zo willen we toch niet met elkaar omgaan?! (Blog Lindenhaeghe)

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Voor 2022 had ik een krachtige blog in gedachten. Iets dat zou inspelen op vertrouwen in de mensheid en al het goede om...

Regel jij dat ff voor mij? (Blog Lindenhaeghe)

Regel jij dat ff voor mij? (Blog Lindenhaeghe)

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Tijdens het in elkaar zetten van het Leen Bakker-bed en de Billy-boekenkast op de nieuwe kamer van Studerende Dochter,...

Stilstaan is achteruitgaan (blog Lindenhaeghe)

Stilstaan is achteruitgaan (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Stilstaan is achteruitgaan. Sommige uitdrukkingen worden zó vaak gebruikt dat ze wel waar móeten zijn. Toch? Niet...

Gedeelde besluitvorming (blog Lindenhaeghe)

Gedeelde besluitvorming (blog Lindenhaeghe)

(Blog Lindenhaeghe door Esther Vuijsters) Onlangs las ik een artikel over ‘gedeelde besluitvorming’. Over hoe belangrijk het is om samen met de klant...

Verhalen, haakjes en bruggetjes (blog Lindenhaeghe)

Verhalen, haakjes en bruggetjes (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In het artikel Zo krijgt je bedrijf een ziel (onderdeel van Lindenhaeghe On Tour) zoomt Willem Vreeswijk in op het woord...