Zeg eens eerlijk, zit jij nog op je plek?

Esther Vuijsters nieuw 2018 200

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het is een bekend trucje: stel je eens voor dat je een gesprek voert met jouw achtjarige ik. Wat zou dat kind van toen, nú van je vinden? Waar is hij of zij trots op, waarin is hij of zij teleurgesteld? Ga eens na welke dromen jij vroeger opschreef in de vriendenboekjes en bedenk wat er van is terechtgekomen.

Natuurlijk, we kunnen niet allemaal profvoetballer worden, of bankdirecteur. En als je ouder wordt, ga je beseffen dat ‘rijk worden’ geen keus is maar vooral een combinatie van ondernemersinzicht, geluk en heel hard werken. En dat een talent niet altijd garant staat voor een baan. Maar toch, ergens tussen vroeger en nu zijn er veel dromen in de vergetelheid geraakt en dat is eeuwig zonde. Tijd om ze weer af te stoffen.

Schrijfster

Zo wilde ik vroeger schrijfster worden. Maar na mijn studie (geschiedenis) kwam ik via via terecht in de financiële dienstverlening. Als financieel adviseur heb ik het altijd naar mijn zin gehad. Tot ik op een dag in gesprek raakte met mijn achtjarige ik. “Je mist het schrijven”, constateerde zij. “Waarom begin je niet gewoon?”

En zo begon ik naast mijn werk met het schrijven van columns, blogs en korte artikelen. Een baan, een hobby en een passie kwamen samen en voor ik het wist, had ik bij wijze van tussenstap, mijn marketingcommunicatie-diploma’s gehaald. Want als ik ergens met tekst aan de slag kon…

Inmiddels werk ik alweer drie jaar bij Lindenhaeghe en houd ik me bezig met content in de breedste zin van het woord. Wanneer ik nieuwsbrieven, blogs en teksten voor de website maak, komt mijn financiële achtergrond me nog regelmatig van pas. “Ik snap jullie want ik bén jullie”, zei ik laatst nog tegen een groep professionals die hier op PE-training kwam. Hoe vaak heb ik niet zitten mopperen op het volkomen onmogelijke systeem van PE-examens en PA-eisen. (Het Vakbekwaamheidsbouwwerk levert overigens wél altijd fantastisch column-materiaal, waarvoor dank minister/CDFD!)

Uitdaging

Nu kunnen we als opleider dat PE-systeem natuurlijk niet direct veranderen. Wat we wel kunnen doen, is zorgen dat iedereen er zijn of haar weg in vindt. Met artikelen, FAQ’s en stappenplannen. Een mooie challenge, dat zou mijn achtjarige ik ook hebben gevonden. Die hield wel van een uitdaging. 

En over uitdagingen gesproken, er zijn natuurlijk meerdere manieren om jouw werkgerelateerde droom of dromen uit te laten komen. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met onze actie ‘Maak je werkgerelateerde dromen waar’. Vertel ons waar jij van droomt en wie weet win je een gratis training persoonlijke ontwikkeling. Kijk. Dat zijn verrassingen die jouw achtjarige ik vast zou waarderen!

https://www.winactielindenhaeghe.nl/

Reactie toevoegen

 
Meer over
Innovatie? Zeker. Maar ook: behoud het goede

Innovatie? Zeker. Maar ook: behoud het goede

(Blog door Ewald Bary, algemeen directeur Lindenhaeghe) ‘Partners voor het leven’, is voor mij de zakelijk variant van ‘vrienden voor het leven’....

Van lockdown naar locked in

Van lockdown naar locked in

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Tijdens de coronacrisis en de bijbehorende lockdowns riepen we allemaal het hardst dat we hybride gingen werken en dat het...

Gewoon ergens beginnen

Gewoon ergens beginnen

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) 1 april: PE-periode afgesloten. Coronamaatregelen voorbij - alleen nog mondkapjes in het ziekenhuis volgens mij -, we...

Miep Miep Zoeffff: Road Runner vs Stap Sjezer

Miep Miep Zoeffff: Road Runner vs Stap Sjezer

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Afgelopen week moest ik regelmatig aan Road Runner denken. Road Runner, de snelle Loony Tunes renkoekoek die altijd alweer...

Met je tengels aan andermans pegels

Met je tengels aan andermans pegels

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het einde van de PE-periode nadert en dat is aan alles te merken. Trainingen zitten vol, examenplekken gaan hard en de...

Zo willen we toch niet met elkaar omgaan?! (Blog Lindenhaeghe)

Zo willen we toch niet met elkaar omgaan?! (Blog Lindenhaeghe)

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Voor 2022 had ik een krachtige blog in gedachten. Iets dat zou inspelen op vertrouwen in de mensheid en al het goede om...

Regel jij dat ff voor mij? (Blog Lindenhaeghe)

Regel jij dat ff voor mij? (Blog Lindenhaeghe)

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Tijdens het in elkaar zetten van het Leen Bakker-bed en de Billy-boekenkast op de nieuwe kamer van Studerende Dochter,...

Stilstaan is achteruitgaan (blog Lindenhaeghe)

Stilstaan is achteruitgaan (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Stilstaan is achteruitgaan. Sommige uitdrukkingen worden zó vaak gebruikt dat ze wel waar móeten zijn. Toch? Niet...

Gedeelde besluitvorming (blog Lindenhaeghe)

Gedeelde besluitvorming (blog Lindenhaeghe)

(Blog Lindenhaeghe door Esther Vuijsters) Onlangs las ik een artikel over ‘gedeelde besluitvorming’. Over hoe belangrijk het is om samen met de klant...

Verhalen, haakjes en bruggetjes (blog Lindenhaeghe)

Verhalen, haakjes en bruggetjes (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In het artikel Zo krijgt je bedrijf een ziel (onderdeel van Lindenhaeghe On Tour) zoomt Willem Vreeswijk in op het woord...