Zeg eens eerlijk, zit jij nog op je plek?

Esther Vuijsters nieuw 2018 200

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het is een bekend trucje: stel je eens voor dat je een gesprek voert met jouw achtjarige ik. Wat zou dat kind van toen, nú van je vinden? Waar is hij of zij trots op, waarin is hij of zij teleurgesteld? Ga eens na welke dromen jij vroeger opschreef in de vriendenboekjes en bedenk wat er van is terechtgekomen.

Natuurlijk, we kunnen niet allemaal profvoetballer worden, of bankdirecteur. En als je ouder wordt, ga je beseffen dat ‘rijk worden’ geen keus is maar vooral een combinatie van ondernemersinzicht, geluk en heel hard werken. En dat een talent niet altijd garant staat voor een baan. Maar toch, ergens tussen vroeger en nu zijn er veel dromen in de vergetelheid geraakt en dat is eeuwig zonde. Tijd om ze weer af te stoffen.

Schrijfster

Zo wilde ik vroeger schrijfster worden. Maar na mijn studie (geschiedenis) kwam ik via via terecht in de financiële dienstverlening. Als financieel adviseur heb ik het altijd naar mijn zin gehad. Tot ik op een dag in gesprek raakte met mijn achtjarige ik. “Je mist het schrijven”, constateerde zij. “Waarom begin je niet gewoon?”

En zo begon ik naast mijn werk met het schrijven van columns, blogs en korte artikelen. Een baan, een hobby en een passie kwamen samen en voor ik het wist, had ik bij wijze van tussenstap, mijn marketingcommunicatie-diploma’s gehaald. Want als ik ergens met tekst aan de slag kon…

Inmiddels werk ik alweer drie jaar bij Lindenhaeghe en houd ik me bezig met content in de breedste zin van het woord. Wanneer ik nieuwsbrieven, blogs en teksten voor de website maak, komt mijn financiële achtergrond me nog regelmatig van pas. “Ik snap jullie want ik bén jullie”, zei ik laatst nog tegen een groep professionals die hier op PE-training kwam. Hoe vaak heb ik niet zitten mopperen op het volkomen onmogelijke systeem van PE-examens en PA-eisen. (Het Vakbekwaamheidsbouwwerk levert overigens wél altijd fantastisch column-materiaal, waarvoor dank minister/CDFD!)

Uitdaging

Nu kunnen we als opleider dat PE-systeem natuurlijk niet direct veranderen. Wat we wel kunnen doen, is zorgen dat iedereen er zijn of haar weg in vindt. Met artikelen, FAQ’s en stappenplannen. Een mooie challenge, dat zou mijn achtjarige ik ook hebben gevonden. Die hield wel van een uitdaging. 

En over uitdagingen gesproken, er zijn natuurlijk meerdere manieren om jouw werkgerelateerde droom of dromen uit te laten komen. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met onze actie ‘Maak je werkgerelateerde dromen waar’. Vertel ons waar jij van droomt en wie weet win je een gratis training persoonlijke ontwikkeling. Kijk. Dat zijn verrassingen die jouw achtjarige ik vast zou waarderen!

https://www.winactielindenhaeghe.nl/

Reactie toevoegen

 
Meer over
Op tijd opladen

Op tijd opladen

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Dachten we dat we eruit waren, blijkt het toch weer anders. Een burn-out wordt namelijk niet veroorzaakt doordat we te veel...

Zonder ‘branddriehoek’ geen reactie (blog Lindenhaeghe)

Zonder ‘branddriehoek’ geen reactie (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In al het ‘soft skills’-geweld waarmee we tegenwoordig om de oren geslagen worden, zouden we bijna vergeten dat...

Inspirerend! Boeiend! Vernieuwend! Duh.

Inspirerend! Boeiend! Vernieuwend! Duh.

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In de tijd dat ik zelf nog als financieel adviseur werkte, werd ik wel eens moe van al die workshops, masterclasses en bijeenkomsten...

Wij doen (niet) aan filterbubbels

Wij doen (niet) aan filterbubbels

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het zou zomaar het woord van 2019 kunnen worden: de filterbubbel. Het woord stamt weliswaar al uit 2011 - toen verscheen...

Dat geeft niet...

Dat geeft niet...

Dat geeft niet…(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het is toch elk jaar weer een gedoe, zo’n nieuwe PE-periode. Voor de financieel adviseurs, de opleiders...

Agent Disclaimer heeft zijn bonnenboekje paraat

Agent Disclaimer heeft zijn bonnenboekje paraat

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het heeft even geduurd, maar het ei is gelegd: de wijzigingen rond het vakbekwaamheidsbouwwerk zijn definitief. Alle adviseurs...