Vrouwen en mannen bij Aegon gelijk beloond

Man en vrouw collega's via Pixabay

Vrouwen en mannen worden bij Aegon gelijk beloond, maar de doorstroom van vrouwen naar zwaardere functies kan beter. Dat blijkt uit onderzoek dat het concern heeft laten doen.

Vorig jaar heeft Aegon als eerste bedrijf in Nederland samen met de vakbonden afspraken gemaakt in haar CAO over gelijke beloning van mannen en vrouwen. Daarop is er een onderzoek gestart of er sprake is van beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen binnen Aegon, waaruit blijkt dat er gemiddeld geen beloningsverschil is tussen mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen. Om een eerlijke vergelijking te kunnen maken bij het onderzoek, zijn zaken als leeftijd, werkervaring, arbeidsduur en andere achtergrondfactoren meegewogen.

Als er geen rekening wordt gehouden met verschillende achtergrondvariabelen tussen mannen en vrouwen in de vergelijking, is er wel een beloningsverschil tussen mannen en vrouwen, van ruim 900 euro bruto per maand. De voornaamste oorzaak daarvan is dat er meer mannen in de hogere functies zitten.

CEO Aegon Nederland Maarten Edixhoven: “We zullen ons blijven inzetten om relatief meer vrouwen op zwaardere functies te krijgen. Breder dan dat is ons doel: de diversiteit binnen onze organisatie

 

Reactie toevoegen

 
Meer over